SP 2019 Hrvatski vaterpolisti u srijedu igraju četvrtfinale protiv Njemačke

Ponedjeljak, 22. srpnja 2019. 13:26 Napisao/la  SC
Marko Bijač
Marko Bijač

 

Hrvatski vaterpolisti u srijedu ujutro (8.30) igraju četvrfinalnu utakmicu protiv Njemačke.

Počinje knock-out faza borbe za medalje na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji, aktualni svjetski prvaci slove kandidatima za jednu od medalja:

- Napokon smo dočekali ono najzanimljivije i najvažnije, ono za što smo se pripremali cijelo ljeto. Više nemamo pravo na pogrešku. Mislim da smo pripremu utakmice kao i dosadašnji dio turnira odradili na vrhunskom nivou, tako da nema straha od loše igre i podbačaja. Ako se budemo držali onoga što smo trenirali, vjerujem da rezultat neće izostati, kaže vratar Marko Bijač.

Hrvatska reprezentacija je s Nijemcima u Šibeniku odradila zadnju fazu priprema za SP:

- Tada nismo bili na sadašnjem nivou, njima je falilo nekoliko igrača, nije bilo niti većeg uloga u pripremama. Sada je sasvim drugačija situacija, Nijemci su do sada na turniru pokazali da imaju kvalitetu igrati s najboljim ekipama. No, vjerujem u nas i našu kvalitetu. Nisu bezopasni, a ulog je ogroman. Četvrtfinale je možda i najteža utakmica na turniru. Vodi te ili u borbu za medalje, ili ono što nitko ne voli igrati – od 5. do 8. mjesta. Prošli smo već puno takvih utakmica i vjerujem da smo spremni, nema straha. Moramo pružiti ono što smo do sada pružali i vjerujem da tada rezultat neće izostat, zaključio je Bijač.

U preostala tri četvrtfinala igraju Srbija - Španjolska, Mađarska - Australija i Italija - Grčka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.