Samaratzidis kup: Hrvatski vaterpolisti pobijedili Italiju i Španjolsku uoči nastupa na EP

Subota, 05. srpnja 2014. 15:42 Napisao/la  SC

Treće kolo: Hrvatska - Italija 12:4 (1:1, 6:1, 2:1, 3:1), Hrvatska - Španjolska 8:6 (2:1, 4:1, 1:2, 1:2)

Hrvatski vaterpolisti upisali su drugu pobjedu na Samaratzidis kupu svladavši Italiju 12:4 (1:1, 6:1, 2:1, 3:1). Izabranici Ivice Tucka u petak su pobijedili Srbiju i remizirali protiv Grčke. Posebno impresivna bila je druga četvrtina koju su hrvtski vaterpolisti dobili 6:1. Dvostruki strijelci za Hrvatsku bili su Muslim, Dobud i Živković, dok su Bukić, I. Milaković, Joković, Bušlje, Sukno i K. Milaković dodali po jedan pogodak.

U četvrtoj, posljednjoj utakmici, vaterpolisti Hrvatske pobijedili su Španjolsku rezultatom 8:6 (2:1, 4:1, 1:2, 1:2). Golove za Hrvatsku postigli su Šetka i Joković po dva, te K. Milaković, Bukić, Bušlje i Sukno po jedan, dok je Španjolce predvodio Espanyol s dva pogotka. Odabranici izbornika Ivice Tucka nastup na posljednjem pripremnom turniru pred odlazak u Budimpeštu završili sa tri pobjede i jednim neodlučnim rezultatom. U prvom kolu pobijeđena je Srbija 10-8, u drugom su igrali nerješeno 7-7 sa domaćinom Grčkom, a u trećem i uvjerljivo pobijedili Italiju sa 12-4.

Upravo su utakmice protiv Srbije i Španjolske bile pod posebnim povećalom našeg stručnog stožera jer su to reprezentacije s kojima ćemo se sastati u izuzetno jakoj skupini na EP-u u kojoj će još biti i Mađarska, Francuska i naš prvi protivnik na EP-u Njemačka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.