Rudić objavio širi popis za OI, reprezentacija idući utorak u Rijeci dočekuje Makedoniju

Ponedjeljak, 27. veljače 2012. 19:19 Napisao  Marko Babić

Rudić je za posljednju utakmicu u skupini Svjetske lige protiv Makedonije pozvao vratara Vićana i Bijača, te igrače Burića, Buljubašića, Hinića, Paškvalina, Krapića, Sukna, Barača, Muslima, Šetku, Jokovića, Vukičevića i Milakovića.

 

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ratko Rudić objavio je u ponedjeljak popis igrača za utakmicu posljednjeg kola u skupini Svjetske lige u kojoj Hrvatska 6. ožujka u Rijeci (Bazen Kantrida, 17) dočekuje Makedoniju. Rudić je pritom objavio i popis od 19 igrača koji konkuriraju za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu.

Rudić za utakmicu protiv Makedonije računa na vratare Vićana i Bijača, te igrače Burića, Buljubašića, Hinića, Paškvalina, Krapića, Sukna, Barača, Muslima, Šetku, Jokovića, Vukičevića i Milakovića.

Rudić je naglasio da utakmicom protiv Makedonije započinju pripreme za nastup na OI u Londonu, a pri izboru igrača rukovodio se činjenicom da se utakmica igra u Rijeci pa je i logično da nastupe svi riječki reprezentativci.

- Ova generacija je sve osvojila, ali nema olimpijsko zlato i zato u London idemo po najvrijedniju medalju. To je naš konačni cilj bez obzira na izrazito jaku konkurenciju - rekao je Ratko Rudić.

Na popisu za OI igra nalaze se: Josip Pavić (Mladost), Frano Vićan (Jug CO), Marko Bijač (Mornar BS), Nikša Dobud (Jug CO), Igor Hinić (Mladost), Fran Paškvalin (Primorje EB), Ivan Krapić (Primorje EB), Petar Muslim (Primorje EB), Damir Burić (Pro Recco), Andro Bušlje (Jug CO), Ivan Buljubašić (Primorje EB), Sandro Sukno (Pro Recco), Samir Barač (Primorje EB), Maro Joković (Jug CO), Pavo Marković (Jug CO), Anđelo Šetka (Primorje EB), Paulo Obradović (Jug CO), Frano Karač (Jug CO) i Miho Bošković (Vasas). Od njih će Rudić odabrati 13 putnika za London.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.