Ratko Rudić: Imamo adute da dođemo do samog vrha na Olimpijskim igrama

Ponedjeljak, 05. ožujka 2012. 18:56 Napisao  Marko Babić

Mi smo reprezentacija koja mora biti ambiciozna, Olimpijske igre će biti vrlo teške i ima veliki broj reprezentacija koje su kandidati za medalju. Treba imati samo veliki motiv i želju. Imamo sve adute da dođemo do vrha u Londonu, rekao je hrvatski izbornik

Hrvatska vaterpolo reprezentacija u utorak će od 17 sati u Rijeci odigrati susret posljednjeg kola Svjetske skupine protiv Makedonije. Makedonci su u prvoj utakmici namučili hrvatske vaterpoliste koji su slavili 8:9, a najviše muke zadao im je Danijel Benić, riječki centar, koji igra pod kapicom Makedonije. Reprezentacija Makedonije  sastavljena je od najboljih makedonskih igrača i nekoliko igrača iz zemalja bivše Jugoslavije, a najzvučnija imena iz Hrvatske strane su spomenuti Benić i Danijel Perčinić.

- Ovo je utakmica kojom zapravo završavamo uvodni dio natjecanja u Svjetskoj ligi budući da smo već osigurali završnicu. Željeli smo se sastati i uvesti povratnike Franu Vićana i Igora Hinića u reprezentaciju. Tu su igrači Primorja EB i  nekoliko mlađih pojedinaca. Ovo je ustvari samo etapa prema završnim pripremama za Olimpijske igre. Htjeli smo se dogovoriti neke stvari i da odigramo jednu dobru utakmicu i završimo prvi dio Svjetske lige bez poraza, ustvrdio je Ratko Rudić.

O Makedoniji zapravo nitko ništa ne govori, svako spominjanje je stvar kurtoazije, ne zato jer vaterpolisti ne respektiraju protivnika, već jednostavno posljedica činjenice da je susret lišen rezultatskog naboja. Ionako se svaki razgovor svede na pitanje što Hrvatska može napraviti na Olimpijskim igrama u Londonu.

- Nakon Makedonije ćemo se polako okrenuti Olimpijskim igrama u Londonu. Mi smo reprezentacija koja mora biti ambiciozna, Olimpijske igre će biti vrlo teške i ima veliki broj reprezentacija koje su kandidati za medalju. Imamo kvalitetu i trebamo  se dobro pripremiti. Treba imati samo veliki motiv i želju. Imamo sve adute da dođemo do vrha u Londonu, zaključio je Ratko Rudić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.