Predrag Sloboda uoči Final Sixa: Znam se našaliti s mojima iz kluba, meni je ovo kao normalno

Četvrtak, 29. svibnja 2014. 14:13 Napisao/la  Igor Vranić izvješćuje iz Barcelone

U momčadi Primorja trojica su igrača osvajali titule europskih prvaka (Sukno, Petrović, Vićan), Sloboda je toliko titula sam osvojio kao dopredsjednik Pro Recca

Predrag Sloboda nagledao se u životu velikih vaterpolskih utakmica u kojima je bio akter. Uoči početka Final Sixa u Barceloni nije se doimao previše uzbuđeno. Kao da nije prvi predsjednik u povijesti Primorja i uopće prvi predsjednik jednog elitnog riječkog kluba koji može postati europski prvak. Iskustvo očito čini svoje, u momčadi Primorja trojica su igrača osvajali titule europskih prvaka (Sukno, Petrović, Vićan), a Sloboda je toliko titula sam osvojio kao dopredsjednik Pro Recca...

- Znam se našaliti s mojima u klubu pa im kažem da ja već imam tri titule, meni je ovo kao normalno, govori Sloboda kojega je više od treninga Primorja zanimala metalna konstrukcija improviziranih pomoćnih tribina na kompleksu Bernat Picornell.

- Ovako bismo u riječkom bazenu bez problema mogli dobiti još 500, 600 sjedećih mjesta kada se igraju velike utakmice. Ne trebaju nam prazni objekti, pametnije je podignuti ovakve tribine za jednu ili dvije utakmice godišnje, kaže Sloboda.

Puno se poznatih lica srelo uz bazen tijekom treninga u četvrtak. Sloboda se najviše zadržao u razgovoru Filipom Filipovićem, sjajnim igračem Radničkog kojega je upoznao tijekom zajedničkih dana u Pro Reccu. Uz bazen je vladala obiteljska atmosfera, kao da su vaterpolisti Primorja, Radničkog, Pro Recca i Partizana došli u ljetni kamp, a ne na Final Six Lige prvaka.

- Ovakvi su zajednički treninzi na velikim natjecanjima uobičajeni iako ovdje postoji i veliki zatvoreni bazen za zagrijavanje, pa se i to moglo drugačije organizirati. Recimo da je svima isto i da je to normalno. Nije normalno da je voda 23 stupnja, jako je hladno u bazenu i izvan njega. Kažu nam iz Radničkog da već imaju par prehlađenih igrača, kaže Sloboda.

Predrag Sloboda u subotu završava ciklus, koji može ući u anale hrvatskog vaterpola. Kao predsjednik saveza osvojio je olimpijsko zlato, kao predsjednik Primorja osvojio je prvo hrvatsko prvenstvo, nedostaje još da u subotu kao predsjednik Primorja postane europski prvak.

Svejedno prevladava dojam da je njega u četvrtak više zanimalo kako nagovoriti nekoga iz gradske uprave da se na riječki bazen stave improvizirane tribine...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.