PREDRAG SLOBODA OPTUŽUJE

LEN ne daje ništa, a očekuje da ga klubovi financiraju

Ponedjeljak, 14. svibnja 2012. 22:12 Napisao/la  SC

Poslali su mi dopis kao predsjedniku HVS-a, što je kriva adresa, kaže Sloboda

Predrag Sloboda, predsjednik Primorja EB, gostovao je u emisiji Orlando na Kanalu RI i u razgovoru s poznatim riječkim novinarom Orlandom Rivettijem prokomentirao je sezonu i najavljeno osnivanje Superlige...

- Sve što smo poduzeli u osnivanju Superlige, ne uključuje HVS, ja sam nastupio kao predsjednik kluba. Imamo 14 klubova istomišljenika. Imali smo sastanak i klubovi su potpisali deklaraciju da žele igrati u superligi, ustvrdio je Predrag Sloboda.

- Problem postoji 20 godina. LEN bi trebao promovirati vaterpolo u Europi, a prema njihovom tumačenju osam zemalja se ozbiljno bavi ovim sportom. LEN ne financira ništa, ne daje ništa klubovima, a očekuju da klubovi financiraju LEN. Ne mogu očekivati od nas da odemo u Finsku i financiramo prvaka Finske. Recimo, igra se nekoliko kvalifikacijskih turnira za Ligu prvaka, može vam se dogoditi da odradite dva kruga, a vaša publika ne vidi niti jednu domaću utakmicu, rekao je predsjednik Primorja EB osvrnuvši se pismo iz LEN-e u kojem mu se prijeti suspenzijom.

- Svašta se  može pisati i napraviti. Poslali su mi dopis kao predsjedniku HVS-a, što je potpuno kriva adresa. Dobit će i odgovor. U Oradei smo imali sastanak i osnovali smo Upravni odbor. Imamo već i sponzora koji može pomoći klubovima. UO je tražio sastanak s LEN-om, želimo igrati Superligu pod kapom LEN-e. Marco Birri (U LEN-i zadužen za vaterpolo, op.a.) kao noj zabija glavu u pijesak, to je pomalo neozbiljno, dodao je Sloboda.

- Osobno sam imao kontakte s čelnim ljudima LEN-e, dali smo im četiri prijedloga kako bi ta Superliga mogla izgledati. Tu je i problem s pravilima koja se ne mijenjaju. Prije svake reprezentativne akcije morate pustiti igrače 15 dana ranije. Ako reprezentacija igra 15 utakmica ispada da nemate igrača 125 dana u godini. Najbolje ih je dati reprezentaciji, pa neka ih oni plaćaju, dodao je Predrag Sloboda prokomentiravši i činjenicu da se Final Four Eurolige igrao u Oradei.

- Oradea je bila neprimjereno odabran domaćin. Bazen je lijep, ali izgleda kao hangar. Organizacija nije bila na nivou. Kada smo mi organizirali završnicu svakom klubu smo morali dati sto besplatnih karata i mogućnost kupnje  još 200 ulaznica. U Oradei nije bilo besplatnih ulaznica. Posjeta je bila beznačajana. Da Vasas nije igrao i da Mađarska nije blizu ne bi bilo uopće publike, rekao je Sloboda najavivši iduću sezonu.

- Naravno da je cilj osvojiti naslov prvaka Hrvatske. Što se tiče pojačanja to je posao struke. Struka mora dati i ocjenu sezone i igara, zaključio je Predrag Sloboda.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.