Odluka u Budimpešti: Je li ovakva Hrvatska spremna za polufinale?

Nedjelja, 20. srpnja 2014. 17:45 Napisao  Patrik Mršnik

Utakmica 5. kola: Hrvatska - Mađarska (20.30). Protiv Srbije, Hrvatska je jasno pokazala da je i dalje muče 'dječje bolesti', koje su se javile nakon Olimpijskih igara i odlaska Ratka Rudića

Remi protiv Srbije (8:8) hrvatskim vaterpolskim reprezentativcima donio je gotovo siguran plasman u četvrtfinale. Jedino što bi ih možebitno moglo izbaciti s turnira je remi Srbije i Španjolske, uz poraz Barakuda od Mađara u posljednjoj utakmici grupne faze trideset i prvog Europskog prvenstva. U takvom raspletu, Srbija, Španjolska i Hrvatska imale bi po osam bodova, a Tuckovi izabranici bi morali kući zbog najlošije gol-razlike. Objektivno, Mađarska je reprezentacija jača od Srbije utoliko što igraju kod kuće, pokazali su to i u izravnom dvoboju prije tri dana. Na krilima prvenstveno Daniela Varge, koji je u dosadašnjo fazi turnira u potpunosti zasjenio svog brata Denesa, Mađari pod vodstvom Tibora Benedeka izgledaju moćno.

Na sreću, međusobni dvoboj s Mađarima Hrvatska će možda moći mirno promatrati, ako Srbi i Španjolci ne odigraju nerješeno. Pobjeda bilo koje vrste Hrvatsku gura na treće mjesto, ali je, za razliku od njihovog remija ostavlja u turniru. Protiv Srbije, Hrvatska je jasno pokazala da je i dalje muče 'dječje bolesti', koje su se javile nakon Olimpijskih Igara i odlaska Ratka Rudića. Igrač više velika je boljka hrvatskih vaterpolista, kao i odlučnost za udarac na vrata, a to će se morati promjeniti. 

Nesumnjivo je da Hrvatska ima velik potencijal. Momčad je pomlađena, no iskustva ne nedostaje. Sandro Sukno protiv Srbije je odigrao jednu od mnogih 'utakmica karijere', vukao je momčad do boda koji se u završnici, da nije bilo maestralnih obrana Josipa Pavića mogao pretvoriti u, tko zna koju po redu, tragikomediju hrvatskog sporta. Ovako, ostaje za čestitati na vidnom napretku od turobnih predstava protiv Španjolske i Francuske, ali i nadati se da će Barakude igrom još rasti i pokazati zenit forme do završnice u mađarskoj prijestolnici.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.