FINALE EUROPA CUPA Ivica Tucak: Španjolci nam ne odgovaraju prema stilu igre

Nedjelja, 08. travnja 2018. 10:13 Napisao/la  SC

Finale (20.30): Hrvatska - Španjolska. Ambijent je bio predivan, riječka publika je pokazala kako se bodri svoja reprezentacija, kako se sportski navija protiv protivnika. Hvala riječkoj publici, rekao je hrvatski izbornik

Ivica Tucak (Hrvatska)
Ivica Tucak (Hrvatska) Foto: Valentina Prokić

Hrvatska vaterpolska reprezentacija dramatičnim je preokretom u završnici susreta sa Srbijom osigurala finale prvog LEN Europa kupa u kojoj ih čeka Španjolska.

Bila je to utakmica u kojoj je Hrvatska zaostajala čak 1:4 za Srbijom, ali Barakude nisu potonule već su sjajnom igrom došle do izjednačenje i uspjele preokrenuti rezultat u svoju korist.

Kapetan reprezentacije Andro Bušlje utakmicu je pratio s tribina jer je zaradio kaznu zbog agresivnog ponašanja.

- Čestitam momcima na odličnoj borbi od početka do kraja. Stvarno su igrali svi za jednoga, jedan za sve. Nažalost, ja sam napravio jednu grešku koju neću ponoviti jer je bilo lakše igrati nego sjediti na tribinama u ovakvoj utakmici, komentirao je Andro Bušlje.

Španjolska je osigurala finale sjajnom igrom u drugoj skupini koja je također bila vrlo zahtjevna.

- Španjolska je odigrala vrhunski turnir, pokazali su odličan vaterpolo. Sigurno neće biti lako jer ni jedno finale nije lako, ali mislim da ćemo se i za njih pripremiti dobro i da ćemo odigrati pravu utakmicu na razini finala pogotovo pred našom publikom. Nadam se da će ih i večeras biti u ovolikom broju te da će nam pomoći da dođemo do još jednog trofeja jer su nam oni dodatni vjetar u leđa i uz njih je lakše igrati, rekao je Bušlje.

Izbornik Ivica Tucak pohvalio je igrače na dobroj reakciji, iako je on sam bio nervozan zbog suđenja.

- Čestitam ekipi na velikoj utakmici i velikom srcu. Ja ću uvijek štititi ekipu i misliti na suđenje, a oni moraju biti fokusirani na igru. Kada smo krenuli našu igru igrati, mislim na tranziciju, plivanje i pokretljivost te kada se otvorilo iskoristili smo to, analizirao je Tucak.

Izbornik je svjestan da je pred njim i njegovim odabranicima još jedan zahtjevan protivnik.

- Ovo je još jedno veliko finale za hrvatski vaterpolo. Trebat ćemo se puno potruditi da osvojimo u Rijeci zlato. Španjolska je pokazala možda i najviše na ovom turniru. Mi smo umorni, igrali smo bez Bušlje, ali Srbiju treba zaboraviti.
Španjolci su pokretljivi, brzi, agresivni, ne odgovaraju nam po stilu igre, kaže Tucak.

Riječka publika stvorila je sjajnu atmosferu tijekom utakmice sa Srbijom.

- Ambijent je bio predivan, riječka publika je pokazala kako se bodri svoja reprezentacija, kako se sportski navija protiv protivnika. Ponosan san što sam bio dio ove priče. Baš mi je bio užitak biti dio predivnog ambijenta. Hvala riječkoj publici i nadam se da će to ponoviti i za finale, zaključio je Ivica Tucak.

Raspored, nedjelja, 8. travnja:
za 7. mjesto: Grčka - Francuska (16)
za 5. mjesto: Mađarska - Crna Gora (17.30)
za 3. mjesto: Italija - Srbija (19)
finale: Hrvatska - Španjolska (20.30)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.