Josip Pavić: Peterci su zasluženo otišli na našu stranu, ostvarili smo dva cilja

Četvrtak, 06. kolovoza 2015. 23:31 Napisao/la  P. M.

Grčka se ponovno pokazala kao vrhunska reprezentacija, vratili su se na pola minute od kraja i ušlo se u rulet peteraca koji je, moram reći, zasluženo otišao na našu stranu, rekao je vratar hrvatske reprezentacije

Hrvatska reprezentacija nakon osam godina ponovno je u finalu Svjetskog vaterpolskog prvenstva. Posljednji puta tamo su Barakude bile u australskom Melbourneu, baš onda kada su pod vodstvom Ratka Rudića otišle do kraja. Na sljedeća tri svjetska prvenstva bila je osvojena brončana medalja, taj će se niz sigurno prekinuti u subotu oko 23 sata kada oko vratova trinaestorice pod ravnanjem Ivice Tucka zasjaju zlatna ili srebrna medalja sa šesnaestog prvenstva Svijeta u vodenim sportovima.

Protiv Grčke su se trebali izvoditi peterci, protivnici u polufinalu znali su se vratiti čak iako su kroz gotovo čitav susret bili u zaostatku od jednog do tri pogotka. Centar Kolomvos postigao je pogodak na 26 sekundi od kraja za 10:10 nakon regularnog dijela utakmice, u raspucavanju peteraca Hrvatska je pogodila svih pet puta, Grci pak samo tri. Odlučila je obrfana Josipa Pavića najboljem grčkom strijelcu Fountoulisu u drugoj seriji.

- Odigrana je odlična, vrhunsak utakmica, baš na nivou polufinala Svjetskog prvenstva. Mi smo u njoj vodili kroz cijelo vrijeme, bili u prednosti od dva-tri gola, nedostajalo nam je jedino da zadamo, boksačkim riječnikom rečeno - nokaut. Grčka se ponovno pokazala kao vrhunska reprezentacija, vratili su se na pola minute od kraja i ušlo se u rulet peteraca koji je, moram reći zasluženo otišao na našu stranu. Kroz regularni dio utakmice smo pokazali da smo bolji od njih i da smo zasluženo ušli u finale. Ostvarili smo dva cilja koja smo zacrtali za ovo ljeto, a to su nova medalja i osiguran plasman na Olimpijske igre u Rio, rekao je Josip Pavić koji će se sljedeće sezone naći na vratima Olympiakosa.

Hrvatska će u novom finalu ponovno igrati protiv Srbije, baš kao i na ovogodišnjem izdanju Svjetske lige. Izabranici Dejana Savića nisu se previše mučili s Talijanima koji su do polufinala došli izbacivanjem Mađarske. Bilo je 10:6 za Srbiju koja će pokušati doći do prvog svjetskog zlata nakon 2009. godine i slavlja u Rimu. Momčadi koje su igrale u finalu prošlog SP-a u Barceloni, Mađarska i Crna Gora igrat će za petu poziciju, Italija i Grčka reprizirat će dvoboj iz skupine kako bi se odlučio vlasnik brončane medalje, dok će u interkontinentalnom dvoboju SAD i Australija odlučiti o sedmoplasiranoj reprezentaciji Svijeta.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.