Josip Pavić nakon Srbije: Najbitnije je da u posljednjem kolu ovisimo sami o sebi

Nedjelja, 20. srpnja 2014. 00:10 Napisao/la  SC

Kad smo gubili dva razlike pokazali smo puno bolju igru nego u prijašnjim susretima. Obrana je bila dobra. Blizu smo ostvarenja prvog cilja a to je prolaz u četvrtfinale, izjavio je kapetan Josip Pavić

Hrvatska vaterpolo reprezentacija osvojila je važan bod u utakmici protiv Srbije. U konačnici možda i on neće biti dovoljan, ali ako se stvari budu razvijali prema očekivanom scenariju Hrvatska će u Budimpešti vidjeti četvrtfinale.

Kalkulacije
U posljednjem kolu u ponedjeljak snage će odmjeriti Španjolska i Srbija, te Hrvatska i Mađarska. Hrvatskoj u utakmici Španjolske i Srbije jedino ne odgovara remi i to zbog gol razlike budući da Hrvatska trenutno ima plus osam kao i Španjolska, dok Srbija ima plus 14. Naravno u cijeloj računici nitko ne računa da bi izabranici Ivice Tucka mogli iznenaditi Mađarsku koja je već osvojila prvo mjesto u skupini.

- Zadovoljan sam igrom, odigrali smo odličnu utakmicu i rezultat je na kraju pravedan. Prikazali smo zaista dobru igru i idemo dalje. Sve je u najboljem redu i s optimizmom čekamo iduću utakmicu, izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Najviše golova za Hrvatsku postigao je  Sandro Sukno, njih tri, slijedi Luka Lončar sa dva, te Andro Bušlje, Nikša Dobud i Petar Muslim sa po jednim golom.

- Bila je ovo teška utakmica, nije bilo lako protiv jakog protivnika ali smo uzeli bod. Na kraju možemo i žaliti za pobjedom no i ovo je dobar rezultat. Posljednju utakmicu igramo protiv Mađara tako da ćemo tada i znati rasplet situacije u skupini B. Bili smo na visokom nivou u ovoj izvrsnoj utakmici. Primili smo i par bezveznih golova koje smo im de facto poklonili, izjavio Sandro Sukno.

U skupini B Hrvatska se trenutno nalazi na drugom mjestu sa osam bodova, dok je na prvom mjestu domaćin Mađarska koja večeras igra protiv Njemačke.

- Teška utakmica u kojoj smo na kraju smo imali priliku i za pobjedu. Kad smo gubili dva razlike pokazali smo puno bolju igru nego u prijašnjim susretima. Obrana je bila dobra i najbitnije od svega je to da i dalje sami odlučujemo o sebi. Blizu smo ostvarenja prvog cilja a to je prolaz u četvrtfinale, izjavio je kapetan Josip Pavić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.