JANAF OTKAZAO HVS-u

Bukić: Neka nam kažu je li sport državni interes

Četvrtak, 22. ožujka 2012. 15:06 Napisao  Marko Babić

Za nas je ovo bila jako neugodna informacija. Službeni razlog je preraspodjela novaca i smanjivanje ulaganja, kaže Bukić

Tvrtka Janaf otkazala je sponzorstvo Hrvatskom vaterpolo savezu 130 dana uoči Olimpijskih igara u Londonu. Vijest je došla pomalo neočekivano, iznenadila je i vodeće ljude u hrvatskom vaterpolu.

- Dosta smo se namučili da dođemo do tog ugovora. Za nas je ovo bila jako neugodna informacija. Stigao je samo dopis iz Janafa i tu ne mogu previše reći jer nisam vidio te ljude, niti razgovarao s njima. Službeni razlog je preraspodjela novaca i smanjivanje ulaganja, rekao je Perica Bukić, izvršni direktor Hrvatskog vaterpolo saveza.

Janaf je jednogodišnju suradnju otkazao na pola ugovora.

- Tu je naravno i pravno pitanje jer se ugovor ne može tek tako raskinuti, ali ne želimo ulaziti u to jer nikome ovdje nisu cilj nekakve tužbe ili svađe, dodao je Bukić.

Iz svake rečenice kod proslavljenog vaterpoliste mogla se iščitati tuga i razočaranje.

- Pokušat ćemo vidjeti u čemu je problem. Ovo je bila dugoročna suradnja koja traje već četiri godine. Ostaje upitan drugi dio ugovora za ovu godinu, prvi su sve ispoštovali. Isto tako upitno je kako će Savez funkcionirati bez pomoći tvrtki koje su u većinskom vlasništvu države. Svi govorimo da se treba angažirati marketinški i to je istina. Ali, vjerujte, interes nije izbliza onakav kakav bi trebao biti da pokrijemo sve naše potrebe. Slažemo se da državne firme ne mogu recimo sponzorirati klubove, ali očito je da moraju pomoći nacionalnim savezima. To je svima u interesu, poručio je Bukić kojega najviše brinu posljedice koje bi ovaj scenarij mogao imati na mlađe izabrane vrste.

- Vaterpolo ili neke druge saveze se ne može tretirati kao firme. Ili je sport interes hrvatske države ili neka nam kažu da nije pa da sve ugasimo i svima skratimo muke, Uvjeren sam da to nije tako, poruke nove Vlade i ministra sporta idu u smjeru pomoći sportu, posebice onima koji imaju tradiciju. Reprezentacija će otići na Olimpijske igre to nije upitno, sve je to pokriveno preko Hrvatskog olimpijskog odbora. Problem su mlađe izabrane vrste, dakle baza djece koja bi trebala biti naša budućnost. Najveća šteta će biti upravo u tom dijelu. Nas u rujnu očekuje europsko prvenstvo do 19 godina u Francuskoj, pa Svjetsko prvenstvo u Australiji do 18 godina, razni kampovi, da ne spominjem sada sve redom. To je ono gdje će se otkazivanje sponzorstva najviše osjetiti, zaključio je Perica Bukić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.