Ivica Tucak raspušta reprezentaciju, odgođene utakmice Svjetske lige i kvalifikacije za OI

Četvrtak, 12. ožujka 2020. 16:55 Napisao/la  SC
Ivica Tucak
Ivica Tucak

Odgođene su utakmica Svjetske vaterpolske lige i predolimpijskog kvalifikacijskog turnira u Rotterdamu.

- Odgođena je četvrtfinalna utakmice Svjetske lige koju smo trebali igrati s Crnom Gorom. To nam maksimalno remeti sve planove, međutim nažalost u ovakvoj situaciji ćemo nakon večerašnjeg treninga raspustiti reprezentaciju. Još do jučer smo radili normalno. Imali smo razgovore sa psihologinjom, video analize, taktičko – tehničke treninge, plivanje, teretanu. No evo od jutros i gotovo formalnih informacija sve to otišlo je u drugi plan, a uvuklo se iščekivanje onoga što nam donosi budućnost. Sada trebamo preuzeti odgovornost i tako se i ponašati. Sport prelazi u drugi plan te zajednički moramo pokušati pomoći da se ovaj period prebrodi na najbolji mogući način. I mi sportaši moramo dati svoj obol, rekao je izbornik Ivica Tucak.

Po trenutnim neslužbenim informacijama nagađa se da bi novi datum predolimpijskog kvalifikacijskog turnira u Rotterdamu trebao biti 31. svibnja.

- Mi smo se do jučer potajno nadali da će se taj turnir ipak održati i da ćemo skinuti to breme kvalifikacija reprezentacije na Olimpijske igre. Hoćemo li moći dalje trenirati i što će se dešavati, vidjet ćemo. Svi moramo pripaziti, proglašava se pandemija po cijelom svijetu i zaista se treba pridržavati uputa koje nam sugeriraju stručne osobe. Naše zdravstveno povjerenstvo na čelu s prof. dr. sc. Borisom Labarom i doc. dr. sc. Dinkom Pivalicom svima je dalo stručan savjet i upute kako se odgovorno ponašati, zaključio je Ivica Tucak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.