Ivica Tucak, izbornik vaterpolista: Poraz u Zagrebu od Crne Gore koštao nas je završnog turnira

Ponedjeljak, 04. veljače 2013. 11:07 Napisao/la  SC

Igrači su pokazali borbenost, a za naredne dvije utakmice Svjetske lige dati ćemo priliku još nekim mladim igračima te nastaviti na otklanjanju pogrešaka kojih je bilo i u ovoj utakmici, kaže Ivica Tucak

Hrvatska vaterpolska reprezentacija završila je tjedan gostujućih utakmica u Svjetskoj ligi. Pobjeda u grčkoj prijestolnici Ateni rezultatom 7:9 bila je dobra uvertira za derbi i gostovanje kod Crne Gore. U subotnjoj utakmici Hrvatska je ipak poražena od Crne Gore i na taj način izgubila je šanse za plasman na završni turnir i neće moći braniti prošlogodišnju titulu.

- Nismo uspjeli doći do željenog rezultata – obje pobjede. U Grčkoj smo ispunili zadatak obzirom da smo bolja ekipa, ali to je bila jedna izuzetno teška utakmica kao što smo i očekivali. U utakmici sa Crnom Gorom nismo došli do pobjede, tijesno smo izgubili, u jednoj atmosferi u kojoj je bilo zaista teško doći do pobjede. Nismo se snašli i privikli na atmosferu i njihovu igru, nekoliko neopreznosti u obrani nas je koštalo rezultata. U prve dvije četvrtine bili smo definitivno bolja momčad, no nismo uspjeli prelomiti rezultat. Imali smo na kraju i priliku s igračem više ali mislim da nas je poraz u Zagrebu udaljio od Finalnog turnira. Igrači su pokazali borbenost, a za naredne dvije utakmice Svjetske lige dati ćemo priliku još nekim mladim igračima te nastaviti na otklanjanju pogrešaka kojih je bilo i u ovoj utakmici te se nadam da ćemo potpuno spremni dočekati početak priprema za Svjetsko prvenstvo, izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Gostujuće utakmice hrvatske vaterpolske reprezentacije bile su prigoda i za nastavak snimanja dokumentarnog filma ‘Barakude’ proslavljenog američkog producenta Petera Radovicha. Film se počeo snimati u listopadu 2012. i završit će se nakon Svjetskog prvenstva u Barceloni u srpnju. U nekoliko narednih mjeseci snimat će se novi materijali kako samih derbija tako i privatnih života igrača i novog izbornika, detalji koji javnosti nisu poznati i koji će gledateljima širom svijeta pokazati kakvi su stvarno naši zlatni olimpijci iz jednog posve drugačijeg kuta. Film već sada izaziva velik interes kako domaće tako i svjetske javnosti koja s nestrpljenjem očekuje upoznati svijet Barakuda i vidjeti kako zapravo žive olimpijski pobjednici. Film će biti prikazan na HTVu u 4 nastavka od 30 minuta, tri nastavka prije Barcelone i jedan nakon Svjetskog prvenstva. Nakon emitiranja na HTVu biti će montiran u dugometražni film i prikazan širom svijeta na televizijama te na filmskim festivalima.

- Ideja za ovaj film potekla je sasvim slučajno, kao što to obično biva s kretivnim projektima. Jedan naš sastanak s Peteom i Ratkom Rudićem, uz kreativnog bivšeg vaterpolistu Roberta Sappea koji je žarko želio prikazati vaterpolo kroz drugačiji oblik snimanja nego što se to inače radi kod nas, odmah je rezultiralo idejom o dokumentarnom filmu o životima naših Zlatnih. U protekla dva mjeseca upoznali smo ih malo bolje i cijela ekipa se stvarno veseli nastavku snimanja jer dečki su stvarno vrhunski mladi ljudi kako u bazenu tako i u svojim privatnim životima. Borci, kreativci, vjerni prijatelji i definitivno uzor generacijama koje će tek doći, izjavila je Mia Pećina, producentica filma  Barakude.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.