IVICA TUCAK Pali smo baš junački, zadovoljan sam igrom mojih momaka

Nedjelja, 23. lipnja 2019. 20:29 Napisao  I. V.
Ivica Tucak, Mile Smodlaka i Sandro Sukno
Ivica Tucak, Mile Smodlaka i Sandro Sukno Foto: www.kurir.rs

 

Hrvatski vaterpolisti izgubili (11:12) su od Srbije u finalu Svjetske lige, uzbudljiva i kvalitetna utakmica bila je neizvjesna do zadnjega napada:

- Teško je vrijeme bilo za vaterpolo, ovaj pljusak i vjetar, ali... Kako je bilo nama tako je bilo i Srbiji kojoj čestitam na zasluženoj pobjedi. Ma, imali smo ih. Definitivno smo ih imali i to je ono što mi je u ovom trenutku žao! To su neke moje prve impresije. Onda kad smo trebali završiti posao, opustili smo se i upali u pogreške. Igrom mojih momaka ja sam zapravo zadovoljan. Da, izgubili smo za taj jedan gol, ali pali smo baš junački. Muški! Dali smo srce, ostali smo za gol kratki i idemo dalje. To je sport! Nas čeka Svjetsko prvenstvo, ali i borba za Tokio. Biti ovdje prvi ili drugi ne bi bilo važno da ulog nije bio Tokio. I na Svjetsko prvenstvo idemo s istom ambicijom, biti bolji i izboriti mjesto na Olimpijskim igrama. Imamo dobru momčad i nemam što zamjeriti momcima, malo nesreće, malo onoga što odlučuje ovakve utakmice između ovakvih rivala i eto, rekao je izbornik Ivica Tucak.

- Igrati pred ovakvom publikom je zaista fenomenalno i motiv više. Željeli smo pobjediti. Ugođaj je bio vrhunski. No biti će prilike za revanširati se, kazao je Hrvoje Benić.

- Šteta, bili smo jako blizu. Smatram da smo većinu utakmice bili bolja momčad. No poljuljalo nas je nekoliko grešaka i tu smo izgubili utakmicu. Ne bi si smjeli to dozvoliti. No iz toga ćemo izvući neke pouke i za Svjetsko prvenstvo se bolje pripremiti, kaže Luka Lončar.

 

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT