IVICA TUCAK Pali smo baš junački, zadovoljan sam igrom mojih momaka

Nedjelja, 23. lipnja 2019. 20:29 Napisao  I. V.
Ivica Tucak, Mile Smodlaka i Sandro Sukno
Ivica Tucak, Mile Smodlaka i Sandro Sukno Foto: www.kurir.rs

 

Hrvatski vaterpolisti izgubili (11:12) su od Srbije u finalu Svjetske lige, uzbudljiva i kvalitetna utakmica bila je neizvjesna do zadnjega napada:

- Teško je vrijeme bilo za vaterpolo, ovaj pljusak i vjetar, ali... Kako je bilo nama tako je bilo i Srbiji kojoj čestitam na zasluženoj pobjedi. Ma, imali smo ih. Definitivno smo ih imali i to je ono što mi je u ovom trenutku žao! To su neke moje prve impresije. Onda kad smo trebali završiti posao, opustili smo se i upali u pogreške. Igrom mojih momaka ja sam zapravo zadovoljan. Da, izgubili smo za taj jedan gol, ali pali smo baš junački. Muški! Dali smo srce, ostali smo za gol kratki i idemo dalje. To je sport! Nas čeka Svjetsko prvenstvo, ali i borba za Tokio. Biti ovdje prvi ili drugi ne bi bilo važno da ulog nije bio Tokio. I na Svjetsko prvenstvo idemo s istom ambicijom, biti bolji i izboriti mjesto na Olimpijskim igrama. Imamo dobru momčad i nemam što zamjeriti momcima, malo nesreće, malo onoga što odlučuje ovakve utakmice između ovakvih rivala i eto, rekao je izbornik Ivica Tucak.

- Igrati pred ovakvom publikom je zaista fenomenalno i motiv više. Željeli smo pobjediti. Ugođaj je bio vrhunski. No biti će prilike za revanširati se, kazao je Hrvoje Benić.

- Šteta, bili smo jako blizu. Smatram da smo većinu utakmice bili bolja momčad. No poljuljalo nas je nekoliko grešaka i tu smo izgubili utakmicu. Ne bi si smjeli to dozvoliti. No iz toga ćemo izvući neke pouke i za Svjetsko prvenstvo se bolje pripremiti, kaže Luka Lončar.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.