KONAČNI POPIS ZA OI

Muslim, Buljubašić i Vukičević otpali s popisa

Ponedjeljak, 18. srpnja 2016. 22:07 Napisao/la  SC

 Trener sam i znam da nemam pravo ni na kakve emocije, kaže Tucak


Ivica Tucak odredio je popis igrača koji će u Riju braniti zlato, izbornik vaterpolske reprezentacije odredio je da na OI idu: Josip Pavić, Marko Bijač, Luka Lončar, Ivan Krapić, Damir Burić, Andro Bušlje, Marko Macan, Maro Joković, Xavi Garcia, Antonio Petković, Anđelo Šetka, Sandro Sukno i Luka Bukić.

Od 16 igrača na zadnjem popisu otpali su Petar Muslim, Ivan Buljubašić i Ante Vukičević. Zanimljivo, otpala su dva olimpijska pobjednika iz Londona prije četiri godine (Muslim i Buljubašić).

- Moram priznati da mi baš nikad u cijeloj trenerskoj karijeri nije bilo teže odlučiti tih 13 imena, odnosno, tko otpada. Onog trenutka kad smo doznali da je FINA dala zeleno svjetlo za Xavija Garciju, bili smo sigurni za popunu desne strane. Dotad smo tu bili tanki, a sad smo dobili snagu, širinu. Trener sam i znam da nemam pravo ni na kakve emocije, ali ljudski je priznati da je teško. No, to je tako. Krapić 2003. nije išao na SP u Barceloni i bilo mu je teško, ali mi je odluka bila temeljena samo na spoznaji da smo tada imali kvalitetnije rješenje. Danas je Krapić u Riju. Život je takav. Rekao sam igračima da ovih 13 nisu možda najbolji, jer je bilo tko od ovih koji su otpali mogao biti tu, ali ovih 13 je jednostavno ono što nam koncepcijski najbolje odgovara, kaže izbornik Tucak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.