Ivan Krapić otpao s popisa, ostaje s reprezentacijom tijekom EP-a iako neće igrati

Subota, 30. prosinca 2023. 17:37 Napisao/la  SC

Izbornik Ivica Tucak odredio konačni popis igrača za EP, trojica otpala s popisa 18 igrača

Ivan Krapić
Ivan Krapić

HVS je objavio sljedeću obavijest:

Neposredno po okončanju priprema reprezentacije u Beogradu, izbornik Ivica Tucak odredio je konačan popis igrača za Europsko prvenstvo u Dubrovniku i Zagrebu (4. – 16. siječnja 2024.).

S popisa 18 igrača koji su bili na završnim pripremama otpali su centar Ivan Krapić, vratar Mate Anić, te branič Andrija Bašić.

– Odmah moram napomenuti da će Ivan Krapić svejedno cijelo vrijeme biti s nama, s reprezentacijom cijelo Europsko prvenstvo, ali ne kao igrač. Sjedit će tijekom utakmica s nama na klupi, ali će kao kapetan i dalje s nama biti prisutan cijelo vrijeme. On je nama izuzetno važan u tom pogledu, veli izbornik Tucak.

U zapisnik utakmica će međutim, kao kapetan biti upisan Marko Bijač koji je i inače zamjenik kapetana reprezentacije.

– Odluka o ovoj trojici igrača je donekle uvjetovana i nekim ozljedama unutar momčadi. U prvom sam trenutku imao opciju da idemo na Prvenstvo s trojicom centara, dakle i s Krapićem. Međutim, kako je ozlijeđen, bolestan Marino Čagalj, a znamo i da Matias Biljaka ima određene probleme s koljenom, tu je valjalo ozbiljno razmisliti. Ukoliko se, ne daj Bože kakva ozljeda dogodi centrima, onda ćemo se ‘krpati’ s Burićem, Žuvelom koji mogu ući kao drugi centri. Imamo i određeni problem s Lukom Bukićem koji ima preponsku kilu koja isto može svakog trenutka stvoriti problem, ali to je razlog zašto ima više vanjskih igrača.

VRATARI
Marko Bijač (Olympiacos)
Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje)

CENTRI
Josip Vrlić (Jadran)
Luka Lončar (Olympiacos)

BRANIČI
Rino Burić (Jug Adriatic osiguranje)
Matias Biljaka (Jadran)
Marko Žuvela (Jug Adriatic osiguranje)

NAPADAČI
Konstantin Harkov (Jadran)
Filip Kržić (Jug Adriatic osiguranje)
Franko Lazić (Jug Adriatic osiguranje)
Zvonimir Butić (Jadran)
Ante Vukičević (Marseille)
Luka Bukić (Jadran)
Loren Fatović (Jadran)
Jerko Marinić Kragić (Jadran)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.