Ivica Tucak objavio popis vaterpolista za EP, otpao Kristijan Milaković

Četvrtak, 10. srpnja 2014. 15:42 Napisao/la  SC

- Spremni smo i zadovoljni smo odrađenim pripremama. Trinaest igrača koji putuju na Europsko prvenstvo najbolje su rješenje u ovom trenutku, kaže Ivica Tucak

Hrvatska muška vaterpolo reprezentacija odlazi na Europsko prvenstvo u Budimpešti koje se igra od 14. do 27. srpnja 2014. Izbornik Ivica Tucak predstavio je igrače koji odlaze u Mađarsku. Hrvatska je u skupini B, zajedno s aktualnim svjetskim prvacima - domaćinima Mađarima, Francuskom, Njemačkom, Srbijom i Španjolskom.

Raspored utakmica Hrvatske
14.07. Hrvatska – Njemačka u 11.30 sati
15.07. Hrvatska – Španjolska u 19 sati
17.07. Francuska – Hrvatska u 13 sati
19.07. Hrvatska – Srbija u 16 sati
21.07. Mađarska – Hrvatska u 20.30 sati

- Spremni smo i zadovoljni smo odrađenim pripremama. Trinaest igrača koji putuju na Europsko prvenstvo najbolje su rješenje u ovom trenutku. Nažalost, Kristijan Milaković ne putuje s nama. Skupina nam je zahtjevna, Srbija u ovom trenutku djeluje zaista moćno, no tu su i druge reprezentacije, a svaka ima priliku za dobar rezultat. Ne smijemo zanemariti ni Francusku niti Njemačku. Ne smijemo ih podcijeniti. Vjerujem kako možemo napraviti dobar rezultat!« - izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Za novu medalju borit će se golmani Josip Pavić i Marko Bijač, centri Nikša Dobud i Luka Lončar, bekovi Ivan Milaković, Andro Bušlje i Ivan Buljubašić, vanjski igrači Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Petar Muslim, Maro Joković, Luka Bukić i Duje Živković.

- Atmosfera u momčadi je odlična, jedva čekamo odlazak u Budimpeštu i prve utakmice. Pozvao bih još jednom sve navijače; Mađarska je blizu Hrvatske, dođite i podržite nas u novoj borbi za medalje.« - izjavio je kapetan Josip Pavić.

Višegodišnje partnerstvo Hrvatske vaterpolske reprezentacije i B.net-a potvrđeno je novim ugovorom koji je potpisan u prostorijama Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.