Ivica Tucak: Na početku sezone planirali smo u Bergamu osigurati putne karte za Brazil

Petak, 19. lipnja 2015. 03:49 Napisao  Patrik Mršnik

Nećemo preskakati utakmice. Prvo nam je na redu Brazil, a svi znamo tko ga vodi. Ratko Rudić okupio je dobru ekipu, rekao je izbornik hrvatske vaterpolo vrste Ivica Tucak

Rijeka je posljednja stanica priprema najboljih hrvatskih vaterpolista prije odlaska na završni turnir Svjetske lige koji se sljedećeg tjedna održava u talijanskom Bergamu. Barakude su u punom sastavu, ukoliko se izostave ozljeđeni Petar Muslim i centar Primorja Ivan Krapić koji bi, da je na dispoziciji izborniku Tucku sigurno bio uvršten na popis reprezentativaca. Krapić će ovog ljeta igrati na Malti, odabranoj ljetnoj destinaciji za mnoge vaterpoliste s ovih prostora.

Pod budnim okom uvijek prisutnog Pere Kuterovca momčad je na početku prvog, za javnost otvorenog treninga na starom bazenu nizala dionice uoči laganog sparinga protiv Amerikanaca. Momčad Dejana Udovičića poslužit će zasigurno kao dobar partner za početak puta prema vrhu u Svjetskoj ligi, natjecanju koje mnoge reprezentacije ne shvaćaju ozbiljno, ili da kažemo - dovoljno natjecateljski.

- Mi smo od početka ove sezone zacrtali Bergamo kao naš glavni adut gdje bismo mogli pobjedom ishoditi putnu kartu za Rio De Janeiro. Zadovoljan sam načinom na koji se pripremamo, iza nas je turnir u Italiji koji nam je dobro došao. Uvijek je lijepo pobjediti na takvom oglednom turniru, sve to podiže samopouzdanje unutar kolektiva. Na nama je sada da u ovih nekoliko dana na dobar način finiširamo pripreme pa onda put Bergama po najviša ostvarenja, rekao je izbornik hrvatske vaterpolo vrste Ivica Tucak.

U Bergamu njegove momke najprije čeka Brazil, onda svjetska velesila Mađarska te Kina. Straha za prolazak skupine nema, sve momčadi iz skupina idu dalje u četvrtfinale, tek onda počinje pravi turnir. Cilj je biti prvi u skupini te u četvrtfinalu ići na posljednjeplasiranu momčad iz kontraskupine. To neće biti lak zadatak.

- Nećemo preskakati utakmice. Prvo nam je na redu Brazil, a svi znamo tko ga vodi. Ratko Rudić okupio je dobru ekipu, sigurno da je sadašnji Brazil još mnogo jači od trenutka kada ga je Rudić preuzeo. Oni nam neće biti lagan protivnik. Tek nakon te prve utakmice imamo pravo razmišljati o Mađarskoj, pa tek onda o Kini, rekao je Tucak.

Sezona je bila naporna i duga, vaterpolo se u Hrvatskoj, bilo da se radi o regionalnoj i nacionalnoj ligi igra kroz gotovo čitavu godinu. Kada se tome dodaju okupljanja reprezentacije kroz sezonu i u ljetnim mjesecima nije čudo što nekolicina igrača osjeća blaže povrede ili ih uhvati kakva prolazna viroza koja dođe kao znak premorenosti. Na listi ozljeđenih je Petar Muslim koji je za Primorje stisnuo zube no operaciju Bergamo gledat će s tribina.

- Dobro je sada, ta se noga smiruje. Osjetio sam bol još na završnici Regionalne lige, traje to sve zajedno već preko tri mjeseca. Terapije su iza mene, još tjedan-dva i bit ću opet u bazenu. U Barceloni na Final Sixu me jako boljelo no nisam želio odustati. Ovaj period iskoristit ću i za kvalitetan odmor, rekao je Muslim uz dodatak da mu bazen nedostaje, ali da mu i paše katkad biti u funkciji navijača.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.