Ivica Tucak, izbornik: Obrana nije čak bila toliko loša, napad nije bio na tom nivou

Srijeda, 20. siječnja 2016. 11:26 Napisao/la  SC

Iduću utakmicu Hrvatska igra protiv reprezentacije Italije u četvrtak, 21. siječnja, u 18.45 sati

Hrvatska reprezentacija nije se plasirala u polufinale Europskog prvenstva u vaterpolu, Mađarska je u četvrfinalnoj utakmici pobijedila Hrvatsku rezultatom 8:5 (2:1, 3:2, 1:1, 2:1).

- Zaslužena pobjeda Mađarske. Previše toga nismo danas iskoristili da bi mogli računati na pozitivan rezultat. Previše propuštenih šansi, zicera, peterac, dosta smo toga promašili. Obrana nije čak bila toliko loša. Osam golova nešto je što je pristojno da se igra protiv Mađara, no napad nije bio na tom nivou. Previše situacija koje nismo znali kapitalizirati i naplatiti. Kad se to desi u jednoj ovakvoj utakmici protiv ovakvog protivnika, utakmica se gubi! Idemo pokušati završiti ovaj turnir do kraja na najbolji mogući način. Maksimalnom mobilizacijom napraviti jednu potpunu analizu ovog stanja. Maksimalna mobilizacija za ono što je najvažnije, a to su Olimpijske igre, kaže izbornik Ivica Tucak.

- Potpuno zaslužena pobjeda Mađara. Odigrali su jednu odličnu utakmicu. Mi smo donekle čak u obrani i izgledali dobro, međutim štekalo je u napadu što je sigurno zasluga njihovog golmana koji je branio fenomenalno. On je napravio tu razliku. Što je tu je, to je sport, zato ga volimo i igramo. Na sljedećem ćemo natjecanju nadam se biti bolji, govori kapetan Josip Pavić.

- Izgubili smo ovu utakmicu protiv Mađarske posve zasluženo. Bili su bolji tijekom cijele utakmice. Mislim da smo cijeli turnir odigrali ispod nivoa. To se prije svega odnosi na ove dvije jake utakmice koje smo podbacili i nažalost ispali smo iz borbe za medalje, zaključio je Damir Burić.

Iduću utakmicu Hrvatska igra protiv reprezentacije Italije u četvrtak, 21. siječnja, u 18.45 sati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.