Ivica Tucak, izbornik brončanih veterpolista: Zajedništvo i pozitivna energija bili su na vrhuncu!

Subota, 03. kolovoza 2013. 19:08 Napisao/la  SC

Nastavili smo niz medalja od Melbourna i 2007. Jedina smo momčad koja je na svim prvenstvima od tada osvojila medalje, kaže kapetan Josip Pavić

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu pobijedivši Talijane rezultatom 10:8. Nakon poraza od Mađarske u polufinalu, Hrvatska je u utakmici protiv Italije cijelo vrijeme vodila i stigla do pobjede.

 - Ovo je doista fantastičan rezultat. Zahvaljujem se svim igračima i suradnicima te vaterpolo savezu jer je ovo zajednički uspjeh svih nas. Dodatni je ovo motiv i poticaj za nove izazove, za kontinuitet dobrih rezultata ove reprezentacije. Nakon zlata na Mediteranskim igrama i osvojene bronce u Barceloni, ostvarili smo zadani cilj. Došli smo po medalju u Barcelonu i osvojili je. Zajedništvo i pozitivna energija bili su na vrhuncu i to je odlika ove reprezentacije, izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Hrvatska 2013
Josip Pavić, Marko Bijač, Nikša Dobud, Fran Paškvalin, Andro Bušlje, Ivan Milaković, Luka Lončar, Sando Sukno, Petar Muslim, Luka Bukić, Paulo Obradović, Maro Joković, Anđelo Šetka

 U tri posljednja nastupa na Svjetskim prvenstvima (2009., 2011., 2013.) hrvatska je osvojila tri brončane medalje čime je potvrdila status jedne od najjačih reprezentacija svijeta. Aktualni olimpijski pobjednici nakon odlaska Ratka Rudića,  pod vodstvom izbornika Ivice Tucka nastavljaju osvajati medalje u pomlađenom sastavu

 - Uspjeli smo se dići nakon poraza u polufinalu. Pobijedili smo vrlo jaku momčad Italije s kojima smo bili i u finalu Olimpijskih igara, s tim da se naša momčad promijenila i da smo se pomladili.  Možemo ocijeniti ovo ljeto iznimno uspješnim, a sada slijedi odmor od reprezentacije i kluba, kaže Sandro Sukno.

- Presretni smo s osvojenom broncom. Nastavili smo niz medalja od Melbourna i 2007. Jedina smo momčad koja je na svim prvenstvima od tada osvojila medalje, rekao je kapetan Josip Pavić.

 Reprezentacija se u Zagreb vraća u ponedjeljak u 20.10 sati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.