ITALIJA - HRVATSKA (20) Svjetska liga donosi novu reprizu olimpijskog finala iz Londona

Ponedjeljak, 19. siječnja 2015. 23:11 Napisao  Patrik Mršnik

Trima pobjedama izabranici Ivice Tucka voljeli bi pridodati i onu najslađu, na gostovanju kod reprezentacije koja se već plasirala na završni turnir

Hrvatska vaterpolska reprezentacija večeras će od 20 u Torinu krenuti u susret četvrtog kola skupine C Svjetske lige. Trima pobjedama izabranici Ivice Tucka voljeli bi pridodati i onu najslađu, na gostovanju kod reprezentacije koja se već plasirala na završni turnir. Naime, superfinale Svjetske lige održat će se od 23. do 28. lipnja u Bergamu. Talijani će stoga nastupiti u bitno pomlađenoj postavi, svjesni da i u ovakvom razvoju događaja čvrsto drže drugo mjesto ljestvice. Na startu su u Aixu pobjedili Francusku (15:9), dok su u drugom nastupu u Budvi svladali Crnu Goru nakon izvođenja peteraca i time na izravan način pomogli Hrvatskoj da se lakše domogne završnice. 

Prijenos na Rai Sport 1
Talijanska federacija vodenih sporotva osigurala je TV-prijenos iz Torina. Ogled Italije i Hrvatske može se vidjeti na programu Rai Sport 1, a osim korisnicima pay-per-view platformi (Bnet, Vip TV) dostupan je i putem streaminga na službenim stranicama RAI-ja.

Barakude su u Torino krenule iz Rijeke u ponedjeljak, nakon što se reprezentacija ponovno okupila u najjačem sastavu s kojim trenutno raspolaže stručni stožer. Vratio se Paulo Obradović, a u kadru su četiri Primorjaša. Bekovima Buriću i Buljubašiću društvo prave napadači Sukno i Muslim.

Za podsjetnik, Hrvatska je u prva tri nastupa upisala samo pobjede. Na startu je u Zagrebu poražena Turska (13:3), potom u Montpellieru Francuska (14:7) da bi konačno krajem prošle godine u Rijeci momci u kockastim kapicama svladali Crnu Goru (14:8). Eventualnom pobjedom protiv Italije Hrvatska bi ostala dva koraka ispred Crne Gore koja u dva dosadašnja nastupa ima tek jedan bod. U drugom susretu skupine Crna Gora u Budvi (17) dočekuje Tursku dok je Francuska slobodna. 

Hrvatska je Italiju svladala u olimpijskom finalu u Londonu 2012. godine (8:6). U međuvremenu Talijani su bili bolji u četvrtfinalu lanjskog Europskog prvenstva (8:7), a hrvatsko slavlje dogodilo se u Barceloni prije dvije godine na Mundijalu u ogledu za broncu (10:8). Nesumnjivo, na Palazzu del Nuoto odigrat će se još jedan svjetski vaterpolski klasik.