ITALIJA - HRVATSKA (20) Svjetska liga donosi novu reprizu olimpijskog finala iz Londona

Ponedjeljak, 19. siječnja 2015. 23:11 Napisao  Patrik Mršnik

Trima pobjedama izabranici Ivice Tucka voljeli bi pridodati i onu najslađu, na gostovanju kod reprezentacije koja se već plasirala na završni turnir

Hrvatska vaterpolska reprezentacija večeras će od 20 u Torinu krenuti u susret četvrtog kola skupine C Svjetske lige. Trima pobjedama izabranici Ivice Tucka voljeli bi pridodati i onu najslađu, na gostovanju kod reprezentacije koja se već plasirala na završni turnir. Naime, superfinale Svjetske lige održat će se od 23. do 28. lipnja u Bergamu. Talijani će stoga nastupiti u bitno pomlađenoj postavi, svjesni da i u ovakvom razvoju događaja čvrsto drže drugo mjesto ljestvice. Na startu su u Aixu pobjedili Francusku (15:9), dok su u drugom nastupu u Budvi svladali Crnu Goru nakon izvođenja peteraca i time na izravan način pomogli Hrvatskoj da se lakše domogne završnice. 

Prijenos na Rai Sport 1
Talijanska federacija vodenih sporotva osigurala je TV-prijenos iz Torina. Ogled Italije i Hrvatske može se vidjeti na programu Rai Sport 1, a osim korisnicima pay-per-view platformi (Bnet, Vip TV) dostupan je i putem streaminga na službenim stranicama RAI-ja.

Barakude su u Torino krenule iz Rijeke u ponedjeljak, nakon što se reprezentacija ponovno okupila u najjačem sastavu s kojim trenutno raspolaže stručni stožer. Vratio se Paulo Obradović, a u kadru su četiri Primorjaša. Bekovima Buriću i Buljubašiću društvo prave napadači Sukno i Muslim.

Za podsjetnik, Hrvatska je u prva tri nastupa upisala samo pobjede. Na startu je u Zagrebu poražena Turska (13:3), potom u Montpellieru Francuska (14:7) da bi konačno krajem prošle godine u Rijeci momci u kockastim kapicama svladali Crnu Goru (14:8). Eventualnom pobjedom protiv Italije Hrvatska bi ostala dva koraka ispred Crne Gore koja u dva dosadašnja nastupa ima tek jedan bod. U drugom susretu skupine Crna Gora u Budvi (17) dočekuje Tursku dok je Francuska slobodna. 

Hrvatska je Italiju svladala u olimpijskom finalu u Londonu 2012. godine (8:6). U međuvremenu Talijani su bili bolji u četvrtfinalu lanjskog Europskog prvenstva (8:7), a hrvatsko slavlje dogodilo se u Barceloni prije dvije godine na Mundijalu u ogledu za broncu (10:8). Nesumnjivo, na Palazzu del Nuoto odigrat će se još jedan svjetski vaterpolski klasik.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.