U IZBORU FINA-e

Josip Pavić najbolji vaterpolist na svijetu

Petak, 21. prosinca 2012. 11:46 Napisao/la  SC

Pavić je uvjerljivo slavio, dok je drugo mjesto pripalo Mihi Boškoviću

Josip Pavić najbolji je vaterpolist svijeta u olimpijskoj 2012.! Glasovanje pod pokroviteljstvom i u organizaciji FINA-e (Svjetske organizacije vodenih sportova) počelo je 3. prosinca. Kandidata je bilo pet. Dvojica Hrvata, Josip Pavić i  Miho Bošković, Talijan Stefano Tempesti, Crnogorac Aleksandar Ivović i Srbin Andrija Prlainović. Tamas Gyarfas, bivši predsjednik Mađarskog plivačkog saveza, član Ureda FINA-e i urednik časopisa FINA Magazine koji tehnički provodi glasovanje potvrdio je informaciju:

- Josip Pavić je najbolji na svijetu! U prvih nekoliko dana dobili smo puno glasova kao nikad dosad, te se Pavić toliko odvojio da je bio neuhvatljiv, rekao je Gyarafas i dodao kako je na drugom mjestu Miho Bošković.

Šlag je to na veličanstvenu tortu hrvatskog vaterpola u godini na izmaku. Godinu koja je bila, kada je o vaterpolu riječ, doista samo hrvatska. Ove godine Hrvatska je imala dva kluba na Final Fouru Lige prvaka. Imala je i dvojicu igrača koji su osvojili naslov klupskog prvaka Starog kontinenta (Burić i Sukno). Onda je došlo ljeto Barakuda. Ljeto u kojoj su u udaljenom kazahstanskom Almatyju osvojili Svjetsku ligu. Mjesec i pol kasnije ušli su među besmrtnike, uspinjanjem na londonski Olimp. U prosinac hrvatski vaterpolo išao je bogatiji za Mihu Boškovića, najboljeg Europljanina. Boškovićeva druga nagrada te vrste u posljednjih pet godina.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.