HVS otkazao međunarodni turnir nakon što se Andro Bušlje zarazio koronavirusom

Subota, 24. listopada 2020. 13:44 Napisao/la  SC
Andro Bušlje
Andro Bušlje

HVS je objavio sljedeće priopćenje:

U subotu prijepodne, 24. listopada 2020. Hrvatski vaterpolski savez i službeno je zaprimio pozitivan nalaz testa na Covid-19 jednog od naših muških seniorskih reprezentativaca koji su dan ranije obavili testiranje u Zagrebu.

Slijedom toga, iako su testovi svih ostalih igrača i članova stožera bili negativni, bili smo primorani odgoditi održavanje međudržavnog turnira HEP kup planiranog za 26. do 28. listopada u Zagrebu, a na kojem su trebale nastupati reprezentacije Hrvatske, Crne Gore i SAD.

- Sportski gledajući, iznimno nam je žao što u ovom trenutku ne možemo organizirati turnir, ali smo potpuno svjesni kako je zdravlje naših igrača, članova stožera, svih djelatnika uključenih u organizaciju turnira, kao i gostujućih momčadi, te gledatelja, nama apsolutni prioritet. Iskreno se nadamo kako ćemo u skoroj budućnosti uspjeti organizirati ovaj turnir, o čemu ćemo javnost pravodobno izvijestiti, izjavio je Renato Živković, glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza, stoji u priopćenju.

Inače, pozitivan na test bio je Andro Bušlje, kapetan reprezentacije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.