HRVATSKA - ŠPANJOLSKA Hrvatski vaterpolisti večeras igraju prvu utakmicu u Dubrovniku, izbornik španjolske reprezentacije najavio borbu za zlato na Europskom prvenstvu

Četvrtak, 04. siječnja 2024. 12:09 Napisao/la  SC

Visoki ritam, puna koncentracija i jako puno plivanja. To je jedini način na koji se moramo suprotstaviti tako jakoj momčadi, kaže Ivica Tucak

Josip Vrlić
Josip Vrlić

Hrvatski vaterpolisti večeras igraju prvu utakmicu na Europskom prvenstvu, od 20.15 sati (HTV 2) počinje utakmica protiv Španjolske:

– Moramo biti maksimalno fokusirani, koncentrirani u svakom trenutku i izrazito agresivni, u smislu pokretljivosti. Iz jednostavnog razloga što je to španjolski način igranja. Ne smijemo dopustiti da se razmašu, rasplivaju, moramo im stalno biti „na ruci”, umarati ih. Znamo s kim igramo, protiv kakve momčadi. Ako se ne varam, Španjolska je od 2018. stalno u zoni medalja, dakle stalno u polufinalima najvećih natjecanja. Visoki ritam, puna koncentracija i jako puno plivanja. To je jedini način na koji se moramo suprotstaviti tako jakoj momčadi. Biti pozitivno, sportski drski, kazao je izbornik Ivica Tucak u najavi za hvs.hr.

HVS je na službenoj stranici objavio najavu iz španjolskog tabora:

– Želimo igrati naš najbolji vaterpolo. Mislim da imamo šanse osvojiti zlatnu medalju, a to je nešto što nikada nismo uspjeli postići. Želimo ispisati povijest. Ovdje je spektakularna atmosfera, Dubrovnik je legendarni grad za ovaj naš sport, ovaj bazen je legendaran. Dolazak u Hrvatsku i igranje ovdje je uvijek uzbudljivo. Želim se zahvaliti Hrvatskom vaterpolskom savezu, Vladi Republike Hrvatske što su sve ovo organizirali. Dolazimo s mentalitetom momčadi koja osvaja medalje, jaka smo momčad, ali znam da će biti sigurno teško, kaže španjolski izbornik David Martin.

Španjolci su na četiri posljednja velika natjecanja osvojili medalje: zlato na SP u Budimpešti 2022., bronca na EP u Splitu 2023., zlato na Svjetskom kupu u Los Angelesu 2023., te bronca na SP u Fukuoki 2023.

Bazen u Gružu spreman je za početak 36. Europskog vaterpolskog prvenstva, kao što je poznato Hrvatska je u Skupinu A u kojoj Crna Gora i Francuska prvu utakmicu igraju od 17 sati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.