Hrvatski vaterpolisti u Šibeniku, nema suspendiranog Dobuda i ozlijeđenog Muslima

Utorak, 09. lipnja 2015. 17:11 Napisao/la  SC

Reprezentacija sudjeluje na turniru u Rimu od 12. do 14. lipnja, sudjeluje  Italija, Mađarska i SAD


Hrvatska vaterpolo reprezentacija počela je pripreme u Šibeniku odakle u četvrtak, 11. lipnja, putuje na pripremni turnir u Rim. Iduća dva mjeseca naše vaterpoliste očekuje naporan reprezentativni tempo. Uz Superfinale FINA Svjetske lige koje se igra u Bergamu, tu je i FINA Svjetsko prvenstvo u ruskom Kazanju a, povrh toga, Barakude će igrati i na dva pripremna turnira u Italiji i Srbiji.

- Naporno ljeto je pred nama, dosta utakmica, puno izazova. U Šibeniku imamo zaista odlične uvjete za rad. Što se tiče igrača, nažalost i dalje nemamo Dobuda, koji je suspendiran i čekamo odluku FINA antidoping agencije. Nemamo Muslima koji je hitno morao na operaciju koljena, nemamo Bukića koji u ovom trenutku ima visoku temperaturu, kao ni Obradovića koji ima upalu uha i pitanje je kada će nam se moći priključiti. To su problemi s kojima se susrećemo, ali na koje smo već navikli. Veliki izazov nam je turnir u Bergamu, gdje ćemo pokušati osvojiti direktan plasman na Olimpijske igre u Riu, a ukoliko to tada ne uspijemo, još nam ove sezone predstoji Svjetsko prvenstvo u Kazanu gdje ćemo, nadam se, biti kompletni i jači, izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Na pripremama su: Josip Pavić, Marko Bijač, Ivan Marcelić, Luka Lončar, Ivan Buljubašić, Ante Vukičević, Damir Burić, Anđelo Šetka, Antonio Perković, Sandro Sukno, Andro Bušlje, Marko Macan, Maro Joković, Fran Paškvalin i Franko Geratović. Stručni stožer reprezentacije čine, uz izbornika Ivicu Tucka, i Ivan Asić, Pero Kuterovac, Igor Pezelj te Damir Luketić.

Na pripremnom turniru u Rimu, koji se igra od 12. do 14. lipnja, uz domaćine Italiju i Hrvatsku, igraju još reprezentacije Mađarske i Sjedinjenih Američkih Država.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.