Hrvatski vaterpolisti u Puli, zakazana pripremna utakmica protiv Italije

Utorak, 07. lipnja 2022. 14:00 Napisao/la  SC
Ivan Krapić
Ivan Krapić

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u Puli je započela je ciklus priprema pred odlazak na Svjetsko prvenstvo, koje se u Mađarskoj održava od 18. lipnja do 3. srpnja, s time da reprezentacija prvu utakmicu igra  21 lipnja.

- Okupili smo se u nedjelju uvečer, po završetku klupske Lige prvaka. Nemamo puno vremena, cilj nam je odmoriti igrače i psihološki ih pripremiti za prvo veliko natjecanje koje nas očekuje ovo ljeto. Ekipa je nova, posla puno a vremena malo, no ja vjerujemo da ćemo u tom kratkom roku ipak uspjeti odraditi sve što treba. Pravi test bit će nam utakmice s reprezentacijom Italije. S njima ćemo odigrati dvije službene utakmice, prva je u Trstu dok drugu igramo 14.06. u Puli. S time ćemo završiti ovaj ciklus priprema, dečkima dati dva slobodna dana i već 17.06. se ponovo okupljamo. Tada će se saznati odabrana trinaestorica igrača koja već 18.06. kreće u Budimpeštu na još jednu sparing utakmicu, ovog puta s mađarskom reprezentacijom, nakon čega ćemo vjerujem spremni dočekati početak Svjetskog prvenstva, najavio je Ivica Tucak, izbornik.

Ulaznice za službenu utakmicu s Talijanima, aktualnim svjetskim prvacima, koji 14. lipnja dolaze u Pulu, počinju se prodavati od 7. lipnja na recepciji gradskog bazena Pula.

Nakon loših vijesti o ozljedi braniča Hrvoja Benića kao i novoj vijesti o ozljedi vratara Ivana Marcelića, Ivica Tucak na pripremama je okupio sljedeće igrače:

VRATARI
Marko Bijač (Olympiacos)
Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje)
Jerko Jurlina (Mladost)

CENTRI
Josip Vrlić (Radnički)
Ivan Krapić (Noisy-le-Sec)
Lovro Paparić (Vouliagmeni)

BRANIČI
Marko Žuvela (Jug Adriatic osiguranje)
Matias Biljaka (Mladost)
Rino Burić (Jadran)

NAPADAČI
Konstantin Harkov (Jadran)
Ivan Domagoj Zović (Szolnok)
Jerko Marinić Kragić (Jadran)
Loren Fatović (Jug Adriatic osiguranje)
Franko Lazić (Mladost)
Ante Vukičević (Marseille)
Luka Bukić (Jadran)
Andrija Bašić (Palermo)
Dario Rakovac (Mladost)
Kristijan Milaković (Szolnok)

 

Stručni stožer čine - izbornik Ivica Tucak, uz pomoćne trenere Zorana Bajića i Juru Marelju, kondicijskog trenera Peru Kuterovca, trenera vratara Renca Posinkovića, video-analitičara Igora Pezelja i fizioterapeuta Damira Luketića.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.