Hrvatski vaterpolisti pobjednici jakog turnira u Budimpešti

Nedjelja, 04. srpnja 2021. 14:25 Napisao/la  SC
Josip Vrlić
Josip Vrlić

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobjednik je Benu kupa odigranog u Budimpešti.

Hrvatski vaterpolisti protiv su pobijedili aktualnog doprvaka Europe i svijeta, reprezentaciju Španjolske, rezultatom 15:11.

Drugi dan pobijedili su Mađare, aktualne europske prvake, rezultatom 13:11, u nedjelju su pobijedili Rusiju rezultatom 21:11.

- Turnir u Budimpešti završili smo odličnim rezultatom, iako on nije bio primaran. Pokazali smo igru koja obećava da smo na pravom putu. To je očekivano bilo puno bolje od onoga što smo pokazali protiv Mađara u Šibeniku. Ovdje smo dobili Mađarsku na njihovom legendarnom bazenu, što je samo po sebi velika stvar. Ponavljam, rezultat nije bio ključan. Bitno je na osnovi ovih nastupa raditi nadogradnju igre i taktike. Uočili smo nekolicinu detalja na kojima još trebamo poraditi. Upravo ti detalji čine razliku na velikim natjecanjima. Zadovoljstvo odigranim je prisutno, no predstoji nam još puno posla. Sada krećemo put Rijeke gdje nastavljamo s pripremama, a potom 9. srpnja odlazimo na turnir u Cagliari, rekao je izbornik Ivica Tucak.

Na turniru u Cagliariju (9. – 11. srpnja), Hrvatska igra protiv Italije i Rusije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.