Hrvatska bez završnice Svjetske lige, Crna Gora bolja nakon izvođenja peteraca

Petak, 08. siječnja 2021. 20:05 Napisao/la  SC

Izabranici Ivice Tucka u posljednju dionicu utakmice ušli su s dva pogotka prednosti, ali tu prednost nisu uspjeli zadržati

Loren Fatović
Loren Fatović

ČETVRTFINALE SVJETSKE LIGE

HRVATSKA – CRNA GORA 14:15 (2:1, 1:1, 4:3, 3:5 – 4:5)

HRVATSKA: Bijač, Macan, Fatović 6, Dobud 1, Joković 2, Bukić 2, Burić, Bušlje 2, Miloš, Vrlić 1, Benić, Garcia, Popadić.

CRNA GORA: Lazović, Brguljan 3, Radović 2, Petković 1, Popadić, Perković, Vidović 1, Ukropina 2, Ivović 4, Spaić, Matković 2, Baničević, Kandić.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je u Debrecenu od Crne Gore u četvrtfinalu europskog kvalifikacijskog turnira Svjetske lige i igrat će za poredak od petog do osmog mjesta.

Izabranici Ivice Tucka u posljednju dionicu utakmice ušli su s dva pogotka prednosti, ali tu prednost nisu uspjeli zadržati pa je pobjednik odlučen izvođenjem peteraca.

A u tom dijelu suparnicima niti jednom nije zadrhtala ruka, dok je jedini promašaj kod hrvatskih vaterpolista upisao Xavier Garcia.

Ovim porazom Hrvatska je izgubila mogućnost plasmana na završnicu Svjetske lige, što će se odigrati u Tbilisiju.

Hrvatski reprezentativci odigrali su tri jako dobre četvrtine, što sigurno neće biti nevažno stručnom stožeru budući da ovaj nastup i nema toliku težinu koliku će imati oni što slijede krajem veljače, kada će u Rotterdamu igrati predolimpijski turnir na kojem treba izvaditi olimpijske vize.

U prvom poluvremenu vratar Marko Bijač je bio nesavladiv, obranio je čak 12 od 14 crnogorskih udaraca.

Utakmica je mogla biti prelomljena u četvrtoj četvrtini, ali udarac Luke Bukića s igračem više odsjeo je na vratnici, nakon toga identično je okončana još jedna akcija, a suparnici su to znali kazniti. 

Pedesetak sekundi prije kraja Ivica Tucak je, kod vodstva 10:9 pozvao predah nakon kojega se rezultat nije mijenjao, Crnogorcima je ostalo dovoljno vremena za napad iz kojega je Ukropina sedam sekundi prije kraja pogodio remi.

Prvo ime u redovima hrvatske reprezentacije bio je Loren Fatović, koji je iz igre postigao pet pogodaka i realizirao je svoj peterac.

- Mislim da obranu nismo baš najbolje odigrali, dobili smo dva brza gola u posljednje dvije minute, a to nam se ne bi smjelo događati. No, vidjelo se da dugo nismo igrali zajedno i trebat će nam još malo vremena da se iznova posložimo i dođemo do one razine igre koju priželjkujemo, izjavio je Loren Fatović, MVP utakmice.

Rezultati četvrtfinala: Grčka - Francuska 12:3, Španjolska - Srbija 18:17,  Hrvatska - Crna Gora 14:15. 

U polufinalu će igrati: Grčka - Španjolska, Crna Gora - Italija/Mađarska.

Razigravanje za poredak od 5. do 8. mjesta: Hrvatska - Italija/Mađarska, Francuska - Srbija.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.