POBJEDA NAD SLOVAČKOM

Hrvatski vaterpolisti osigurali EP

Subota, 01. ožujka 2014. 20:39 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica kvalifikacija za EP: Hrvatska - Slovačka 14:6

 

 

 

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u uzvratnoj je kvalifikacijskaoj utakmici za Europsko prvenstvo u Dubrovniku pobijedila reprezentaciju Slovačke rezultatom 14:6 i osigurala europsku smotru. Za Hrvatsku je najviše golova postigao Paulo Obradović, njih ukupno šest.

- Očekivana pobjeda s obzirom na razliku u kvaliteti. Glavninu posla smo napravili u prvoj utakmici, no drago mi je da smo i ovu utakmicu shvatili ozbiljno, izjavio je izbornik Ivica Tucak.

- Opravdali smo ulogu favorita i odradili utakmicu na što bezbolniji način. Napravili smo par promjena i iskortistili utakmicu za pripremu za Grčku koju ćemo pokušati pobjediti iako nismo kompletni! Zahvaljujem podršci koju smo prošlih dana imali u Dubrovniku, izjavio je Paulo Obradović.

Hrvatski vaterpolski reprezentativci ususret utakmici razveselili su štićenike CZR-a Josipovac s kojima su proveli divne trenutke, otkrili im tajne vaterpola, ali i spremno pozirali za zajedničku uspomenu i podijelili im prepoznatljive vaterpolo kapice. Štićenici su vaterpolistima pripremili dirljivi prigodni program.

- Presretan sam da smo imali prilike razveseliti štićenike doma Josipovac, da smo im u mom rodnom gradu priredili malo veselja i uljepšali dan, izjavio je reprezentativni vratar, Dubrovčanin Marko Bijač.

Za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju u Dubrovniku su igrali: golmani Josip Pavić i Marko Bijač, centri Nikša Dobud i Ivan Krapić, bekovi Ivan Buljubašić i Kristijan Milaković, vanjski igrači Anđelo Šetka, Maro Joković, Ante Visković, Luka Bukić, Paulo Obradović i Petar Muslim.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.