Hrvatska vaterpolska reprezentacija nastupa na Volvo kupu u Budimpešti

Četvrtak, 09. veljače 2017. 16:47 Napisao/la  SC

U Budimpešti neće biti ozlijeđenog  vratara Marka Bijača, kao ni standardnih prvotimaca Andra Bušlja i Mara Jokovića


Vaterpolska reprezentacija nastupa na Volvo kupu u Budimpešti, što je bio povod za sazivanje konferencije za novinare:

- Pred našom vaterpolskom reprezentacijom su dvije značajne akcije, a to su nastup na Volvo kupu u Budimpešti i kvalifikacijska utakmica protiv Grčke 14. veljače u Ateni za plasman na završni turnir Svjetske lige koji će se najvjerojatnije odigrati od 20. do 25. lipnja u Kazanu. Sve te utakmice bit će samo priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu, koje će se od 17. do 30. srpnja održati u Budimpešti i na kojemu očekujemo da će naši reprezentativci popeti na pobjedničko postolje, kaže izvršni direktor HVS-a Perica Bukić.

- Prvu utakmicu igramo 10. veljače protiv Crne Gore, drugu 11. protiv Slovačke i treću protiv domaćina Mađarske 12. veljače i više od rezultata na tim utakmicama me zanima kako će se mladi igrači prilagoditi zahtjevima igranja u reprezentaciji. Sigurno na ovim utakmicama neću koristiti usluge lakše ozlijeđenog prvog vratara Marka Bijača, kao ni standardnih prvotimaca Andra Bušlja i Mara Jokovića, koji će reprezentativne kolege dočekati u Ateni, kazao je Ivica Tucak.

Hrvatska u Ateni brani prednost (11:6) iz prve kvalifikacijske utakmice u Rijeci.

- Tih pet golova su dobra zaliha, ali Grci su na domaćem bazenu uvijek opasni, napomenuo je Tucak i izrazio uvjerenje da će se reprezentaciji uskoro pridružiti lakše ozlijeđeni Jugov ljevak Xavi Garcia.

Dvije preostale kvalifikacijske utakmice naši reprezentativci igrat će u Vukovaru i Šibeniku.  Utakmica protiv reprezentacije Francuske u Vukovaru bit će prva reprezentativna utakmica koja će se igrati u novoizgrađenom bazenu u gradu na Vuki, dok će se utakmica protiv Nizozemske igrati na bazenu u Crnici.

Ivica Tucak za nastup na Volvo kupu, koji će se od 10. do 12. veljače održati u Budimpešti, pozvao je vratare: Marka Bijača, Ivana Marcelića i Duju Jelovinu, centre: Luku Lončara, Ivana Krapića i Luku Lozinu, bekove: Marka Macana, Andra Bušlju, Marina Čagalja, Mislava Vrlića i Ivana Buljubašića te napadače: Sandra Sukna, Luku Bukića, Lorena Fatovića, Antu Vukičevića, Anđela Šetku, Mara Jokovića, Kristijana Milakovića i Ivana Domagoja Zovića.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.