Hrvatska u utorak protiv Italije bez Sandra Sukna, Damira Burića i Nikše Dobuda

Ponedjeljak, 13. travnja 2015. 17:48 Napisao/la  SC

Čeka nas  izuzetno teška i naporna utakmica s obzirom da igramo proziv jedne od najjačih reprezentacija na svijetu, kaže izbornik Tucak


Hrvatska vaterpolo reprezentacija odradila je prve treninge na splitskom bazenu Poljud i spremna je za utakmicu protiv Italije koja se igra u utorak, 14. travnja 2015. godine, od 18 sati. Osmo kolo FINA Svjetske lige i posljednja ovosezonska utakmica prije Superfinala, prilika je za sve domaće navijače da vide igru dosad neporažene Hrvatske.

- Čeka nas  izuzetno teška i naporna utakmica s obzirom da igramo proziv jedne od najjačih reprezentacija na svijetu i ja se sa te strane zaista nadam da će to biti jedan pravi vaterpolski spektakl. Loša okolnost pred ovu utakmicu je što nemamo Sandra Sukna i Damira Burića, a odlukom FINA Antidopinga, koja do daljnjeg zabranjuje nastup Nikši Dobudu, prisiljeni smo sutra igrati i bez njega. To je jedan dodatni udarac za nas, ali što je tu je. Nakon dugo godina Splitu želimo pružiti jedan pravi vaterpolski spektakl i nadam se da ćemo to i uspjeti, izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Hrvatska je neporažena ove sezone u grupi C i ima osvojen 21 bod, a odličnim igrama naša je reprezentacija izborila nastup na završnom turniru, koji se igra u talijanskom Bergamu od 23. do 28. lipnja 2015.

- Odradili smo prve treninge i puni smo samopuzdanja te želje za novom pobjedom. Odlično se osjećamo u Splitu, nakon dugo vremena smo ponovno tu. Nadam se da ćemo ovaj dio sezone zaokružiti pobjedom, iako utakmica nema rezultatski značaj. Pozivam sve navijače da nas podrže na bazenu Poljud, izjavio je Petar Muslim.

Ususret utakmici, reprezentacije je primio gradonačelnik Splita Ivo Baldasar te im poželio uspjeh u daljnjim utakmicama.

Za utakmicu protiv Italije su pozvani: Josip Pavić, Ivan Marcelić, Luka Lončar, Marino Čagalj, Andro Bušlje, Paulo Obradović, Ivan Buljubašić, Marko Macan, Maro Joković, Anđelo Šetka, Petar Muslim, Antonio Petković i Luka Bukić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.