HRVATSKA U FINALU Ivan Buljubašić: Znamo po što smo došli, idemo do kraja

Petak, 28. srpnja 2017. 11:34 Napisao/la  SC

Hrvatski vaterpolisti u subotnjem finalu  igraju protiv reprezentacije Mađarske, koja je u polufinalu pobijedila Grčku rezultatom 7:5

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Srbiju rezultatom 12-11 (1:1, 4:4, 4:4, 3:2) u polufinalnoj utakmici na prepunim tribinama Alfred Hajos kompleksa u Budimpešti.

-    Hvala Bogu da smo dobili. Radi nas i radi hrvatske javnosti koja je priželjkivala tu pobjedu. Mislim da smo ovom igrom danas pokazali zajedništvo i hrabrost i napokon pobijedili Srbiju oko koje je bila tolika fama, iako smo mi sami znali da vrijedimo. No to je sport , oni su dobivali prije, mi danas. A sigurno je još puno zajedničkih duela ispred nas. Tko bude vise inspiriran u datom trenutku, taj će pobijediti, rekao je Anđelo Šetka, reprezentativac.

Od Barakuda najviše su golova zabilježili Sukno i Joković, s po tri zabilježena zgoditka, potom Lončar, Vukičević i Bušlje s po dva pogotka.

- Fantastična utakmica cijele momčadi, čestitam suigračima i cijelom stručnom stožeru na odličnoj utakmici, zaslužena pobjeda. Bila je to velika utakmica. I Srbija je igrala fantastično, ali i mi. Do zadnje sekunde se nije znalo tko će pobijediti. Sva sreća da smo držali fanatičnu borbenost do kraja i zasluženo slavili, rekao je Luka Lončar, reprezentativac.  

U subotu Barakude očekuje reprezentacija Mađarske koja je u današnjem polufinalu slavila protiv Grčke 7:5 (2:1, 3:3, 1:0, 1:1).

- Zadnji puta se isto dogodilo prije 10 godina u Melbourneu, prolazilo mi je kroz glavu da će se isto ponoviti, da je obljetnica, i dogodilo se. Mislim da smo opet pokazali karakter, i mentalnu snagu i izdržali sve njihove pritiske i na kraju poveli u zadnjoj četvrtini i uspjeli izdržat do kraja. Sada se okrećemo finalu, nemamo vremena za puno odmora, nadam se da ćemo uspjeti napraviti isto što i Srbi prije tri godine na Europskom prvenstvu i pomrsiti račune u finalu. Znamo po što smo došli. Idemo do kraja, prokomentirao je Ivan Buljubašić, reprezentativac.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.