HRVATSKA - SRBIJA (22) Ivica Tucak: Momčad je u takvom stanju da može pobijediti bilo koga na svijetu

Četvrtak, 27. srpnja 2017. 17:08 Napisao/la  SC

Srbija je uvjerljivo pobijedila Hrvatsku u dva zadnja finala, na SP 2015. u Kazanju (11:4) i OI u Brazilu prošle godine (11:7)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija večeras (22) protiv Srbije igra polufinalnu utakmicu na SP-u u Budimpešti. Nakon kvalitetnih nastupa na turniru, u našoj momčadi prevladava optimizam uoči utakmice protiv aktualnih olimpijskih pobjednika, svjetskih i europskih prvaka:

- Ono što me veseli je da je momčad u takvom psihofizičkom stanju da može pobijediti bilo koga na svijetu, rekao je izbornik Ivica Tucak.

- U sportu nema nepobjedivih, ali gubili smo dosad. Međutim puno radimo, treniramo, mučimo se i nismo došli ovdje gubiti utakmice. No to vrijedi za sve reprezentacije, ni Kazahstan nije došao ovdje bilježiti poraze, a kamoli mi. Nama je ovo nova prilika, javnost vjerojatno gušta jer igraju Hrvatska i Srbija, ali nama je to utakmica kao svaka druga, jedino što je polufinale Svjetskog prvenstva pa je ulog veći, kaže Anđelo Šetka.

Srbi su svjesni dobre forme hrvatskih igrača, možda i najbolje uoči zadnjih utakmica u kojima je Srbija dominirala:

- Nije ovo finale prije finala, ovde je i Mađarska favorit za najviši plasman. Bit će to duel dvije najbolje obrane na turniru, bit će teško, tvrdo, s puno duela. Imaju odlične bekove, teško ćemo ih probiti, ali smo u ranijim mečevima u tome uspijevali što nas stavlja u ulogu favorita. Kvaliteta je izjednačena. Mi kao uvijek idemo na pobjedu i da uđemo u finale. Zadovoljan sam što igramo protiv Hrvatske, jer obje ekipe igraju čisti vaterpolo. Bit će to fer susret dvije odlične ekipe kao što je uvijek bilo. Njihovi mediji su ih kritizirali zbog uvjerljivih poraza od nas. Svima je cilj da nas pobjede, to je važnije od medalje. Sve je to sportski, a mi ćemo truditi da ostvarimo rezultat kao u ranijim mečevima, rekao je srpski reprezentativac Miloš Ćuk.

Srbija je uvjerljivo pobijedila Hrvatsku u dva zadnja finala, na SP 2015. u Kazanju (11:4) i OI u Brazilu prošle godine (11:7).

HRVATSKA: Bijač, Sukno, Bušlje, Garcia, Joković, Lončar, Šetka, Macan, Fatović, Buljubašić, Vukičević, Krapić, Marcelić

SRBIJA: B. Mitrović, Jakšić, Prlainović, Aleksić, Mandić, S. Mitrović, D. Pijetlović, G. Pjetlović, Mandić, Filipović, Rašović, Ranđelović, Ćuk, Ubović

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.