HRVATSKA - SAD (20) Polufinale Svjetske lige donosi novi obračun protiv sparing-partnera s Kantride

Subota, 27. lipnja 2015. 04:27 Napisao/la  P. M.

Polufinale: Hrvatska - SAD i Brazil - Srbija. Bilo bi idealno kada bi Hrvatska i Brazil ponovno ukrstili koplja u velikom finalu

Rijetko se to događa u posljednje vrijeme, ali vaterpolo je u Bergamu uoči zadnja dva dana natjecanja pokazao da može biti itekako prevrtljiv i rezultatski nepredvidiv sport. Sve je počelo prvog dana kad je Hrvatska poražena od Brazila, onda se u naredna dva dana smirilo samo da bi se faktor iznenađenja malo odmorio. Amerikanci, vaterpolisti koji su u prva tri kola izgubili sve tri utakmice te u četvrtfinale ušli kao posljednjeplasirana momčad u skupini idu i u polufinale. Tony Azevedo to im je omogućio pogotkom na dvije sekunde prije kraja utakmice protiv Mađarske. Iste one Mađarske koja se prethodnog dana onako grubo poigrala s Brazilom.

Što čeka Mađare? Najprije ogled s još ranjenijom Italijom za poredak od petog do osmog mjesta, a onda će sretne gubitnike u boju za sedmo mjesto dočekati Kina. Ono što bi za mnoge poklonike vaterpola bio svjetski klasik dogodit će se za vrijeme kada će sunce u Bergamu još visoko biti na nebu.

Hrvatska - SAD i Brazil - Srbija. To su parovi polufinala. Za one koji se bave svemirskim računima bilo bi idealno kada bi Hrvatska i Brazil ponovno ukrstili koplja u velikom finalu. Barakude bi tada tražile sportsku osvetu, a što je najvažnije, tu bi utakmicu mogle odigrati potpuno rasterećeno znajući da su već vizirali ulaznicu za OI u Riju. Malo tko se nadao scenariju da bi i finalist Svjetske lige mogao na OI bez osvajanja naslova, jer je malo tko Brazilce uopće vidio dalje od četvrtfinala.

Utakmica protiv Italije za Hrvatsku je samo još jedna u nizu. Jedna u nizu onih koja potvrđuje da se reprezentacija diže, baš kao što se recimo, Srbija dizala lani u Dubaiju na Svjetskoj ligi ili pak u Budimpešti na putu do europskog zlata. Igrač više radio je gotovo savršeno, šut iz igre također, bili su naši vaterpolisti opasni po Tempestija u gotovo svakoj situaciji. Šteta je samo što Sukno i Obradović nisu dočekali kraj utakmice zbog tri izbačaja, jer bi s njima u bazenu pri rezultatu 10:8 stvari vjerovatno bile gotove i prije raspucavanja u petercima.

Na redu je novi obračun s Amerikancima (SAD). Bili su na Kantridi prije točno tjedan dana, odigrali pored službene prijateljske još i čitav niz neformalnih utakmica zatvorenih za javnost. Ponovno nema smisla govoriti o skrivenim kartama, kao niti o eventualnim nepoznanicama. Valja samo ponoviti da su Amerikanci u grupi izgubili sve tri utakmice, a da su svejedno u polufinalu.

Brazil i Srbija igraju u ranijem terminu (18.40), Hrvatska i SAD na bazen izlaze u 20 sati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.