HRVATSKA SVLADALA NIZOZEMSKU

Vaterpolisti deveti na Europskom prvenstvu

Subota, 28. siječnja 2012. 12:37 Napisao  Marko Babić

Bila je to utakmica u kojoj je kvaliteta bila toliko na stranih hrvatskih vaterpolista tako da se nije mogao ponoviti debakl kao u ogledu s Rumunjskom. Deveto mjesto najgori je plasman vaterpolo reprezentacije na europskom prvenstvu

Utakmica za deveto mjesto: Hrvatska - Nizozemska 16:4 (2:1, 5:1, 4:2, 5:0). Bazen Pieter van den Hoogenband. Suci: Taylan (Turska) i Vogel (Mađarska). Gledatelja: 1.200.

HRVATSKA: Pavić, Burić, Bošković 2, Dobud 2, Joković 2, Muslim, Karač 1, Bušlje 1, Sukno 5, Barać 2, Paškvalin, Obradović 1, Buljubašić.

NIZOZEMSKA: Stil, De Brujin, Kramer, Gerritse 2, Gielen, Lindhout, Gottemaker 1, Frauenfelder 1, Verweij, Spijker, T. Lucas, M. Lucas, Stegman 1.

Igrač više: Hrvatska 5 (4), Nizozemska 5 (1).  Peterci: Hrvatska 3 (2), Nizozemska -.

Hrvatski vaterpolisti zaključili su nastup na Europskom prvenstvu pobjedom nad Nizozemskom 16:4 u utakmici za deveto mjesto. Bila je to utakmica u kojoj je kvaliteta bila toliko na stranih hrvatskih vaterpolista tako da se nije mogao ponoviti debakl kao u ogledu s Rumunjskom.

Čini se da je ispadanje iz borbe za medalje zapravo značio i kraj Europskog prvenstva za hrvatske vaterpoliste i sve ostalo se svelo na odrađivanje posla. Deveto mjesto najgori je plasman vaterpolo reprezentacije na europskom prvenstvu. Priliku za popravak izabranici Ratka Rudića imat će uskoro na Olimpijskim igrama u Londonu.

U utakmici za sedmo mjesto, Španjolska je pobijedila Rumunjsku 9:8. Španjolce je predvodio Marc Minguell sa šest postignutih golova dok je kod Rumunja standardno najbolji bio mladostaš Cosmin Radu s tri pogotka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.