PRIJATELJSKA UTAKMICA

Hrvatski vaterpolisti na Kantridi pobijedili Njemačku

Petak, 14. lipnja 2013. 22:33 Napisao/la  Leandar Kelentrić

Prijateljska utakmica: Hrvatska - Njemačka 15:10 (5:3, 3:2, 5:3, 2:2)

Prijateljska utakmica

HRVATSKA - NJEMAČKA 15:10 (5:3, 3:2, 5:3, 2:2)

Bazeni Kantrida. Gledatelja: 1.500

SUCI: Franulović (Rijeka), Vlašić (Zagreb)

HRVATSKA: Pavić(3 obrane), Lončar, Paškvalin 1, Krapić 1, Joković 2(1), Milaković 1, Muslim 2(1), Bušlje, Sukno 2(1), Dobud 2, Šetka, Obradović 4, Bijač (8 obrana), Bukić, Živković, Vukićević.

NJEMAČKA: Kong (3 obrane), Bukowski, Rohe, Real 3, Stamm 1, Schulz, Nossek 2, Schuler, Miers, Oeler 3(1), Schlotterbeck, Eidner 1, Jungling, Obschernikat, Immermann, Schenkel.

Igrač više: Hrvatska 7(3), Njemačka 5 (4)

Peterci: Hrvatska 3(3), Njemačka 1(1)

U prijateljskom susretu  na otvorenom bazenu na Kantridi pred 1.500 gledatelja hrvatska reprezentacija pobijedila je Njemačku 15:10 u sklopu priprema za Mediteranske igre u Turskoj. Pobjeda Tucakovih izabranika ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Naši reprezentativci od samog početka preuzeli su stvar u svoje ruke i prve tri četvrtine riješili u svoju korist. Iako „teški“ jer su u fazi priprema u napadu su hrvatski vaterpolisti odigrali su vrlo dobro, dok je obrana bila porozna.

Tucak odabrao
S popisa igrača za Mediteranske su otpali golman Duje Jelovina, centar Fran Paškvalin, bekovi Kristijan Milaković, napadači Duje Živković i Ante Vukičević. Na put sa izbornikom za Tursku idu vratari Josip Pavić i Marko Bijač,  centri Nikša Dobud, Ivan Krapić, bekovi Andro Bušlje, Ivan Milaković, Luka Lončar, vanjski igrači Maro Joković, Sandro Sukno, Paulo Obradović, Petar Muslim, Anđelo Šetka i Luka Bebić.

Paulo Obradović otvorio je susret sa dva lijepa pogotka iz daljine, jedan je bio sa igračem više. Nijemci su smanjili preko Stamma na 2:1.  Hrvatsku na dva gola razlike vraća Maro Joković. Njemačka je sa igračem više smanjila na 3:2 preko Reala. Slijede dva pogotka Primorjaša u redovima reprezetacije Krapića i Sukna za 5:2. Nijemci iz peterca koji je skrivio Bukić postavljaju 5:3 na klraju prve dionice.

U drugoj četvrtini Hrvatska je povećala svoju prednost za još jedna gol. Strijelci u drugoj dionici bili su Sukno, Dobud i Obradović, a za Njemačku Real i Nossek. Pavić je u prvom poluvremenu skupio tri obrane i vrata u nastavku susreta prepustio mladom Bijaču.

Hrvati su u nastavku susreta prvi postigli gol. Odlično se čuvara oslobodio vrlo dobri Milaković i zabio za 9:5. Na drugoj strani uzvratio je kapetan Njemačke Oeler. Nakon toga uslijedila su tri pogotka u seriji naših reprezentativaca. Prvo je svoj četvrti pogodak postigao najbolji igrač susreta Paulo Obradović, zatim bivši Primorjaš Paškvalin i Maro Joković iz peterca za uvjerljivih 12:6. Do kraja treće četvrtine golove za Njemačku postigli su Eidner i Nossek, dok je za Hrvatsku strijelac bio Petar Muslim.

Bila je ovo četvrtina u kojoj se istaknuo mladi vratar Marko Bijač. koji je skupio 5 obrana plus tri u posljednjoj četvrtini. Do kraja susreta susreta pogotke su postigli Dobud i Muslim, a za Njemačku Real i Oeler. Zaslužena pobjeda Barakuda. Faza napada dobra, osim sa igračem više, dok će izbornik Tucak i njegov pomoćnik Asić  morati poraditi na fazi obrane. Zabili su nam Nijemci 10 golova, Bijač je bio vrlo raspoložen i osam puta neutralizirao pokušaje Njemaca. 

 Fotogalerija Sandro Donda

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.