HRVATSKA - ITALIJA (18.40) Barakude nakon Torina i Rima protiv Settebella žele slaviti i u Bergamu

Petak, 26. lipnja 2015. 11:44 Napisao/la  P. M.

Pričati o skrivenim kartama neke od reprezentacija spram protivnika potpuno je bespredmetno. Veliki dio hrvatskih reprezentativaca igrao je ili igra u talijanskim klubovima. 

Superfinale Svjetske lige u Bergamu zapravo počinje tek danas. Hrvatska je nakon tri kola najprije bila druga, onda je Gianni Lonzi, siva eminencija u svijetu vaterpola rekao:

- Pravila su pravila!

A pravila su takva da se u slučaju zatvorenog trokuta u jednoj od skupina na Superfinalu primjenjuju teško objašnjiva dvostruka mjerila. Prvoplasirana momčad određuje se prema ukupnoj gol-razlici pa je to mjesto pripalo Mađarskoj, dok se između drugog i trećeg bira po principu međusobnog omjera. Brazil je na otvaranju šokirao aHrvatsku, što mu je dovoljno za drugo mjesto i kudikamo lakše četvrtfinale protiv Australije.

Hrvatska se mučila protiv Australije u prošlosti, no Talijani kao domaćini završnog turnira i momčad koja nikada nije osvojila Svjetsku ligu sigurno neće biti lagan protivnik. Ipak, sedmorica lijepih (Setebello) i Barakude se znaju, barem su se ove kalendarske godine naigrali u međusobnim omjerima. Svaka utakmica između Hrvatske i Italije priča je za sebe, neovisno o tome koji igrač predstavlja koju reprezentaciju i koja su dva izbornika na klupama.

Sandro Campagna upisao je dvije pobjede. Amerikance i Australce njegovi su puleni mogli svladati, Srbi su ipak bili prejaki. Tim će veći motiv Talijanima biti pobijediti Hrvatsku pa vjerovatno preko Mađarske u poluzavršnici stići na novi okršaj sa Srbima, također vjerovatnim pobjednicima gornjeg dijela ždrijeba.

Isti put čeka i Hrvatsku. Paklena tri protivnika u tri dana završnice u Bergamu. Italija je prva na redu, a s njom se ove godine igralo tri puta, i tri puta pobijedilo. Iz kvalifikacijse skupine Svjetske lige Barakude pamte dva slavlja. U siječnju je u Torinu bilo 8:7, travanj je donio splitsku pobjedu od 14:11, onda kad je Hrvatska već zapečatila prvo mjesto u skupini i put u Bergamo. Za zagrijavanje Hrvatska je Talijane svladala i u Rimu na pripremnom turniru (12:11), dakle traži se treći talijanski grad u kojem će Hrvatska pobijediti upravo Talijane.

Pričati o skrivenim kartama neke od reprezentacija spram protivnika potpuno je bespredmetno. Veliki dio hrvatskih reprezentativaca igrao je (Sukno, Burić) ili igra (Paškvalin, Petković, Joković) u talijanskim klubovima. Ono što je sigurno je da se hrvatski reprezentativci dižu iz utakmice u utakmicu, što je potvrdila i trening-utakmica s Kinom jučer. Jer, pitanje je bi li Hrvatska Kineze svladala s deset pogodaka viška s predstavom iz prvog dana...

On je sada daleko iza, ne ponovio se!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.