Hrvatska doznala protivnike na EP-u, vaterpolisti i vaterpolistice u skupini sa Srbijom

Nedjelja, 04. listopada 2015. 18:28 Napisao/la  SC

Europsko prvenstvo u vaterpolu igra se u Kombank areni u Beogradu i bit će najveće do sada


Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija na Europskom će prvenstvu, koje se igra u Beogradu od 10. do 23. siječnja, igrati u grupi s domaćinom Srbijom te Francuskom i Maltom. Ženska će reprezentacija također igrati s domaćinom, te Italijom, Francuskom, Njemačkom i Španjolskom.

Na ždrijebanju u Skupštini Grada Beograda, koji je vodio istaknuti predstavnik LEN-a Marko Biri, a njime je određen raspored igranja u muškoj i ženskoj konkurenciji. Gosti ždrijeba među kojima su bili srpski reprezentativci poput Filipa Filipovića i Dragane Ivković izvukli su sljedeće grupe:

MUŠKARCI:
Grupa A: Crna Gora, Španjolska, Nizozemska, Slovačka
Grupa B: Francuska, Hrvatska, Malta, Srbija
Grupa C: Njemačka, Gruzija, Italija, Rumunjska
Grupa D: Mađarska, Rusija, Grčka, Turska

- Dobili smo najtežeg protivnika u grupi, no to ništa ne znači, to je ipak samo grupa. Bitno je da zauzmemo što bolju poziciju. Kao i na svakom velikom natjecanju najbitnija je faza izbacivanja. Bilo bi sigurno lakše da smo dobili neke druge protivnike, no nemam nikakva negativna predviđanja, izjavio je izbornik muške reprezentacije Ivica Tucak.

ŽENE:
Grupa A: Portugal, Rusija, Nizozemska, Mađarska, Turska, Grčka
Grupa B: Hrvatska, Srbija, Itaija, Francuska, Njemačka, Španjolska

- Teško je reći što možemo očekivati. Za ovu mladu ekipu ovo je jedno veliko i novo iskustvo. Imat ćemo 5 – 6 juniorki u ekipi. Već sam plasman za nas je uspjeh! Sada puno ovisi o pripremama i o zdravlju svih igračica. Vjerujem da možemo napraviti dobar rezultat, no ovisi sve koliko ćemo biti i tjelesno i psihički spremni. Francuska, Njemačka i Srbija su reprezentacije vrlo ambiciozne te po kvaliteti ispred nas, bit će to tvrde utakmice. Nadam se da ćemo ostvariti i neke pobjede te plasman u sredini tablice, izjavio je izbornik ženske reprezentacije Nikša Savin.

Europsko prvenstvo u vaterpolu igra se u Kombank areni u Beogradu i bit će najveće do sada. Prema inovativnom sistemu igranja sudjeluje 12 ženskih i 16 muških ekipa.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.