HRVATSKA - CRNA GORA Petar Muslim: Ako ne uđemo na pravi način, mogli bismo imati problema

Nedjelja, 28. prosinca 2014. 14:27 Napisao  Patrik Mršnik

Bazeni Kantrida (16.45): Hrvatska - Crna Gora. Iako ne dolaze u najjačem sastavu, Crnogorci se nikad ne smiju podcjeniti, kaže Muslim

Hrvatska vaterpolo reprezentacija u ponedjeljak će odigrati susret trećeg kola skupine C Svjetske lige protiv Crne Gore. Bazen na Kantridi ponovno će, nakon nešto manje od dvije godine ugostiti izabranike Ivice Tucka, branitelje naslova olimpijskog pobjednika. Upravo su nove igre Olimpijade cilj Barakuda. Pobjednik završnog turnira u lipnju sljedeće godine osigurat će izravan plasman u Rio.

Nakon uvjerljivih pobjeda protiv Turske u Zagrebu odnosno Francuske u Montpellieru pred hrvatskim je vaterpolistima ogled protiv izravnog konkurenta za prvo mjesto u skupini, jedino koje vodi na Superfinale u talijanski Bergamo. U prvom su kolu bili slobodni, drugo je donijelo domaći poraz od Talijana nakon izvođenja peteraca. Preneseno na ljestvicu, tek jedan bod u dosadašnjem tijeku natjecanja. Premalo za naciju koja se odvajanjem od Srbije 2006. godine okitila naslovom europskog prvaka (Malaga 2008), godinu kasnije i Svjetske lige u Podgorici. 

Jedna od glavnih uzdanica kockaste nacionalne vrste je Petar Muslim. Uz Burića, Buljubašića i Sukna dio je splitski napadač četverolista Primorjaša. Prošlog vikenda osvojio je hrvatski kup ali i bio proglašen najkorisnijim igračem završnog turnira tog natjecanja.

- Sigurno je da nas čeka  teška utakmica protiv momčadi koja će na Kantridi pokazati sav talent kojeg posjeduje. Iako ne dolaze u najjačem sastavu, Crnogorci se nikad ne smiju podcjeniti. Ako se dogodi da u utakmicu ne uđemo na pravi način, mogli bismo imati problema s njima. To su sve mladi igrači koji će za nekoliko godina postati glavni nositelji igre, kaže Muslim.

Ove je sezone u životnoj formi. Po dolasku u Primorje nije se previše naigrao u društvu svjetskoh veličina (Da. i De. Varga, Obradović), no odlaskom toga trojca konačno je dočekao svoje vrijeme. Nagovjestio je dobru formu u trenucima kada je Sandro Sukno obolio od mononukleoze, ona se samo nastavila u novoj sezoni. Primorje je u liku Petra Muslima dobilo najveće pojačanje iz vlastitih redova.

Na reprezentativnom planu dobro je krenulo. Uz povratnike Burića i Boškovića, raspoložene individualce Sukna, Jokovića i Muslima rezultati ne mogu izostati. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.