Hrvatska - Crna Gora u Rijeci, Ivica Tucak najavio lakši put na završnicu u Bergamo

Subota, 27. prosinca 2014. 16:01 Napisao  Patrik Mršnik

Dvije pobjede su ostvarene, ova u Francuskoj došla nam je čak i lakše nego što smo očekivali. I u ponedjeljak nas zanima samo pobjeda, tako ćemo se i postaviti od prve minute u bazenu, kaže Josip Pavić

Hrvatska vaterpolo reprezentacija unatoč božićno-novogodišnjim blagdanima dostiže vrhunac ovogodišnje forme. Ovoga ponedjeljka je na redu susret trećeg kola skupine C Svjetske lige u kojem će izabranici Ivice Tucka snage odmjeriti s Crnom Gorom. Prijatelji vaterpola znaju da je riječ o jednom od svjetskih klasika koji će se odigrati na Kantridi. Značaj dvoboja tim je veći iz razloga što se sukobljavaju dva izravna konkurenta za nastup na završnom turniru, Superfinalu Svjetske lige što se iduće godine održava u talijanskom Bergamu.

Za reprezentaciju Crne Gore neće nastupiti neka od ponajboljih imena njihovog vaterpola, poput beka Primorja Antonija Petrovića i braće Nikole i Mlađana Janovića. Ovaj je potonji netom izabran za najboljeg vaterpolista Crne Gore u 2014. godini, no zbog prepirki oko financijske strane igranja za reprezentaciju, toga trojca neće biti u bazenu niti u ovom okupljanju selekcije Ranka Perovića. Unatoč tome, iz hrvatskog tabora naglašavaju kako je Crna Gora uvijek jaka te kako bi bilo koji oblik podcjenjivanja te reprezentacije mogao biti koban.

- Čeka nas izuzetno teška, zahtjevna utakmica. Rekli smo da nas ove sezone zanima plasman na završni turnir, a ako se ukaže prilika i osvajanje Svjetske lige. To bi značilo izravan plasman na Olimpijske igre u Rio. Ovo je  utakmica protiv jakog protivnika, neovisno o tome što Crnogorci ne dolaze u najjačem sastavu, mi taj susret moramo shvatiti izuzetno ozbiljno. Imamo obvezu odigrati maksimalno, a nas do sada također nisu mazile ozljede igrača. U posljednje dvije godine imali smo dosta problema sa skupljanjem kadra, nije nas nitko pitao za posljedice. Zanima nas samo pobjeda u ovom dvoboju, rekao je izbornik hrvatskih vaterpolista Ivica Tucak.

Upitan je samo nastup Paula Obradovića kojeg i dalje more problemi s koljenom. Nije to još u potpunosti završena priča. Obradović je za Jug odigrao nekoliko utakmica, no nakon polufinala Kupa prošlog vikenda protiv Mladosti ponovno su se pojavili problemi. Izbornik i stručni stožer odlučiti će netom prije utakmice hoće li napadač Juga biti u zapisniku.

- Dvije pobjede su ostvarene, ova u Francuskoj došla nam je čak i lakše nego što smo očekivali. I u ponedjeljak nas zanima samo pobjeda, tako ćemo se i postaviti od prve minute u bazenu. Uvjeren sam da pred dobro popunjenim bazenom pobjeda ne može izostati. Ako upišemo slavlje i u trećem kolu, već smo na dobrom putu za završni turnir. Duga je sezona, iako bi bilo lijepo i osvojiti Svjetsku ligu mišljenja sam da nam Olimpijske Igre u Riju neće pobjeći. Idemo utakmicu po utakmicu, Crna Gora neće biti lagan protivnik iako ne dolaze u najjačem sastavu, rekao je kapetan reprezentacije Josip Pavić.

Vratarske uloge bile su glavne u susretu drugog kola kada je Italija u Budvi svladala Crnu Goru nakon raspucavanja u petercima. Pavić bi tako ponovno mogao biti u centru paženje, baš kao što je bio u spomenutom polufinalu Kupa kada je svojim obranama Mladosti trasirao put u finale protiv prejakog Primorja. S druge strane naći će se dobro poznato lice, mladi vratar riječke momčadi Dejan Lazović koji je u odsutstvu Zdravka Radića dobio 'jedinicu' na kapici.

Ulaz na utakmicu Hrvatska - Crna Gora je besplatan, susret je na rasporedu u ponedjeljak od 16.45 sati uz izravan prijenos na HTV 2.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.