HRVATSKA - BRAZIL Ratko Rudić testira hrvatske vaterpoliste u Dubrovniku

Ponedjeljak, 04. siječnja 2016. 10:25 Napisao/la  SC

 Hrvatska u Dubrovniku sudjeluje na turniru četiri reprezentacije, a prvu utakmicu igra danas u 18.20 sati na bazenu u Gružu protiv reprezentacije Brazila

Vaterpolska reprezentacija odrađuje posljednje pripreme ususret Europskom prvenstvu, koje se u Beogradu igra od 10. do 23. siječnja. Hrvatska u Dubrovniku sudjeluje na turniru četiri reprezentacije, a prvu utakmicu igra danas u 18.20 sati na bazenu u Gružu protiv reprezentacije Brazila, koju vodi bivši hrvatski izbornik Ratko Rudić. Uz Hrvatsku i Brazil, na pripremnom turniru sudjeluju i reprezentacije Crne Gore i Njemačke.

- Turnir nema rezultatsku važnost. Ono što mi tražimo od ovog turnira je da dobijemo još jasniju sliku naših trenutačnih mogućnosti, eventualnih pogrešaka kojih će sigurno biti na utakmicama na turniru u Dubrovniku. Da to pokušamo u ovo kratko vrijeme do Europskog prvenstva ispraviti. Ja se nadam da smo već sada na jednom dobrom putu. Bez obzira na sve probleme s kojima smo se susreli u proteklom periodu, mislim da je ovo zaista do sada, u Zagrebu protiv Mađarske te u trening utakmici protiv Crne Gore, izgledalo dosta dobro. Vjerujem da ćemo nastaviiti u dobrom ritmu i da ćemo na turniru pokazati jednu dobru igru. To bi trebao biti putokaz kako bi trebala izgledati naša igra na Euru, kaže izbornik Ivica Tucak.

Na dubrovačke pripreme i turnir pozvani su: Josip Pavić, Marko Bijač, Ivan Marcelić, Damir Burić, Andro Bušlje, Marko Macan, Luka Lončar, Marino Čagalj, Boris Pavlović, Maro Joković, Antonio Petković, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Luka Bukić, Ivan Krapić i Ante Vukičević. Stručni stožer čine Ivica Tucak, Pero Kuterovac, Damir Luketić i Igor Pezelj.

- Nakon kratke pauze okupili smo se u Dubrovniku. Užitak je doći u ovaj grad koji diše vaterpolo, a što se osjeti na svakom kantunu. Mislim da ćemo iskorisiti ove trening utakmice i turnir koji slijedi za završno uigravanje i ispravljanje nečega što će izbornik uočiti da moramo popraviti. Atmosfera je odlična i jedva čekamo odlazak u Beograd, govori kapetan Josip Pavić.

Raspored utakmica na pripremnom turniru u Dubrovniku:
4. 1. 2016. / ponedjeljak
17:00 Njemačka – Crna Gora
18:20 Hrvatska - Brazil

5. 1. 2016. / utorak
11:00 Crna Gora - Brazil
12:20 Hrvatska - Njemačka

5. 1. 2016. / utorak
17:00 Njemačka – Brazil
18:20 Hrvatska – Crna Gora

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.