HRVATSKA - BRAZIL (20.30) Sportska osveta Rudićevim momcima na putu za četvrtfinale

Srijeda, 29. srpnja 2015. 14:44 Napisao/la  P. M.

Cilj je pobjeda u dvoboju s Brazilom, što bi značilo i 99-postotno osiguravanje prvog mjesta u skupini A i izravan put u četvrtfinale uz četiri slobodna dana.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija večeras će se od 20.30 sati u ruskom Kazanu moći revanširati Brazilu za nedavni poraz nanesen u Svjetskoj ligi. Bilo je to prije nešto više od mjesec dana kada je Brazil na otvaranju Superfinala u Bergamu slavio sa 17:10 u utakmici u kojoj je izabranicima Ratka Rudića u gol ulazilo a ma baš sve. Hrvatska u novije vrijeme ne pamti takav poraz, i to od reprezentacije koja je kao domaćin skorašnjih Olimpijskih igara u talijanski grad stigla potpuno bezbrižno, u jeku priprema za Panameričke igre na kojima su od Amerikanaca izgubili u finalu.

Brazilci su protiv Kine u prvom kolu ovoljetnog Mundijala odigrali neriješeno - 9:9. To također, kao i onaj hrvatski poraz u Bergamu spada u red prvorazrednih iznenađenja buidući da je Kina barem za koplje ispod Brazila, i po kvaliteti ali i po ambicijama. Kinezi su i vodili kroz dobar dio susreta, bilo je 9:8 za njih uoči posljednje četvrtine, no Brazil je ipak uspio stići do boda.

Uoči nastupa u Kazanu Brazilci su ostali bez jednog od vratara. Baš onaj koji je branio protiv Hrvatske, Thye Bezzera optužen je da je za vrijeme Panameričkih igara u Torontu seksualno napastovato 22-godišnju djevojku dok je spavala. Rudić je stoga u kadru za ogled s Kinom imao samo dvanaest igrača, upitno je hoće li i kada moći u Kazan doletjeti zamjena za Bezzeru.

Dobrim predstavama ovog reprezentativnog ljeta neki su igrači ostvarili transfere u Europu. Adrian Delgado otišao je u Vasas, a Jug se pojačao Josipom Vrlićem i Felippeom Perroneom, dvojcem koji će i danas predstavljati glavnu prijetnju Barakudama u pohodu na prvo mjesto.

Barakude su pak suvereno odigrale protiv Kanade. Prednost od 10:4 stovrena je još u prvom poluvremenu, kasnije se nije trebalo trošiti. Poslje Brazila slijedi i novi dvoboj s Kinom, također znancem iz Svjetske lige ovog ljeta. Cilj je pobjeda u dvoboju s Brazilom, što bi značilo i 99-postotno osiguravanje prvog mjesta u skupini A i izravan put u četvrtfinale uz četiri slobodna dana.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.