GALA VEČER VATERPOLA

Posebna priznanja Baraću, Vićanu i Hiniću

Subota, 24. studenog 2012. 11:24 Napisao/la  SC

Posebno priznanje dobili su i Predrag Sloboda, Ratko Rudić i Milivoj Bebić

Zlatna olimpijska medalja u petak navečer je još jednom proslavljena u Zagrebu. Na gala večeri Hrvatskog vaterpolo saveza dodijeljena su najveća sportska priznanja vaterpolistima,  trenerima i sportskim djelatnicima za prošlu olimpijsku godinu. Brojni sportski uglednici prisjetili su se još jednom prošlogodišnjih postignuća najtrofejnije hrvatske momčadske reprezentacije.

Zlatna olimpijska medalja san je svakog sportaša, a trinaestorici hrvatskih vaterpolista ona je postala stvarnost, kruna njihovih sportskih karijera. Prema tradicionalnom izboru Večernjeg lista proglašena je najbolja sedmorka godine u kojoj su Miho Bošković, Damir Burić, Andro Bušlje, Nikša Dobud, Marko Joković, Josip Pavić i Sando Sukno. Titulu najboljeg vaterpolista u prošloj godini odnio je kapetan reprezentacije i kapetan zagrebačke Mladosti Josip Pavić.

Godišnju nagradu Trofej HVS-a dobio je Miho Bošković, a zaslužena priznanja za izniman doprinos hrvatskoj vaterpolo reprezentaciji su dobili Frano Vićan, Igor Hinić i Samir Barać, kao i Milivoj Bebić za njegov ulazak u Hall od fame vodenih sportova, Ratko Rudić za sve što je napravio za hrvatski vaterpolo te zaključno predsjednik HVS-a Predrag Sloboda, za veliki doprinos u promicanju hrvatskog vaterpola.
 
U svečarskoj atmosferi gala večere predstavljena je suradnja HVS-a i proslavljenog američkog producenta hrvatskih korijena i kreativnog direktora sportskog odjela američkog CBS-a Petea Radovicha koji je na svečanosti osbno predstavio projekt, te prikazao petominutni dio nedavno snimljenog materijala, koji će biti dio dokumentarnog filma o hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.