Europa Cup: Hrvatska pobijedila Srbiju u Sisku, Maro Joković postigao 4 pogotka

Utorak, 12. ožujka 2019. 21:28 Napisao/la  SC
Maro Joković
Maro Joković Foto: www.hvs

 

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u Sisku je zabilježila uvjerljivu pobjedu nad srpskom reprezentacijom rezultatom 12:9 (1:0, 4:4, 5:2, 2:3).

Bila je to utakmica 6. kolu D skupine Svjetske lige/Europa kupa, posljednja utakmica prije finalnog turnira koji će se održati u Zagrebu od 5. do 7. travnja.

- Mislim da smo zaslužili da se večeras veselimo. Momci su odigrali briljantnu utakmicu i čestitam im na tome. Od samog početka utakmice, faze obrane, igrača manje, pozicijskog napada i kasnije igrača više, ovo je zaista jedna izvanredno odigrana utakmica. Na kraju smo završili malo potrošeni, bez niti ne znam točno koliko igrača, u jednom suludom kriteriju suđenja, no najbitnije je da smo odigrali jednu pravu mušku utakmicu i zasluženo pobijedili, rekao je izbornik Ivica Tucak.

Najviše pogodaka postigao je Maro Joković (4), potom Macan i Vukičević dva, dok su Bušlje, Miloš, Vrlić i Garcia upisali po pogodak.

- Bili smo na visini zadatka protiv momčadi koja je zadnjih par godina stvarno moćna u svjetskom vaterpolu. Bio je veliki gušt utakmicu igrati a na kraju i pobijediti pred domaćom publikom, što je možda bilo i najbitnije. No, ne smijemo dopustiti da nas ova utakmica poljulja, imamo još dosta toga za uvježbavati i obrambeno i napadački. Ovo danas je jedna dobra predstava, preduvjet za dobar rad i sve što nam uskoro slijedi, rekao je Maro Joković, najbolji igrač utakmice.

 HRVATSKA: Bijač (7 obrana), Macan 2, Fatović, Lončar, Joković 4, Buljubašić, Vukičević 2, Bušlje 1, Miloš 1, Vrlić 1, Šetka, Garcia 1, Marcelić.

SRBIJA: G. Pijetlović (2 obrane), Mandić 2, Rašović, Ranđelović, Ćuk, D. Pijetlović, Vico, Aleksić 1, Jakšić, Filipović 2, Prlainović 2, S. Mitrović 2, B. Mitrović (3 obrane).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.