EP u vaterpolu: Hrvatska protiv Srbije izborila remi vrijedan četvrtfinala, Pavić spasio bod

Subota, 19. srpnja 2014. 17:09 Napisao/la  SC

Hrvatska - Srbija 8:8 (2:3, 3:2, 1:2, 2:1). Srbija je imala posljednji napad i deset sekundi s igračem više, ali su Pavić i vratnica spasili Hrvatsku

EP u vaterpolu

HRVATSKA - SRBIJA 8:8 (2:3, 3:2, 1:2, 2:1)

Bazen Alfred Hajos, Budimpešta. Suci: Naumov, Stavridis.

HRVATSKA: Pavić, Bukić, Milaković, Lončar 2, Joković, Buljubašić, Muslim 1, Bušlje 1, Sukno 3, Dobud 1, Šetka, Živković, Bijač.

SRBIJA: Pijetlović, Mandić 1, Gocić, Ranđelović, Ćuk 1, Pijetlović, Nikić, Aleksić, Rađen, Filipović 4, Prlainović 1, S. Mitrović 1, B. Mitrović.

Igrač više: Hrvatska 13 (5), Srbija 11 (5). Peterci: Hrvatska 1 (1), Srbija -.

Hrvatska vaterpolo reprezentacija izborila je remi protiv Srbije i tako napravila veliki korak prema četvrtfinalu. Da je bilo sreće i koncentracije, te manje nevjerojatnih pogrešaka izabranici Ivice Tucka mogli su i pobijediti.  Hrvatska je 43 sekunde prije kraja imala napad u kojem je stigla do igrača više. Nevjerojatna činjenica je da Hrvatska nakon niza dodavanja nije ni uputila udarac. Da li je u pitanju bio respekt prema Srbiji ili nešto drugo teško je reći. Na drugoj strani Srbija je izborila igrača više i imala desetak sekundi vremena za realizaciju. Josip Pavić obranio je pokušaj Gocića, a Prlainović je sa zvukom sirene pogodio stativu! Bio je to kraj novog trilera u režiji hrvatskih vaterpolista koji na kraju mogu biti zadovoljni remijem s obzirom na propuste u obrani u prvom poluvremenu i neobjašnjiv strah napadu u drugom dijelu.

Naime, kod rezultata 7:8, šest minuta prije kraja utakmice, Hrvatska je imala dva igrača više. Situacija u kojoj ozbiljne reprezentacije uplivaju u gol protivnika rezultirala je lošim pokušajem Jokovića kada više nije bilo izbora. Najbolji igrač Hrvatske na prvenstvu od sedam pokušaja nije ni jednom zatresao mrežu. Srećom i Srbija je počela promašivati napade s igračem više, a Muslim je 4:32 minute prije kraja zabio za 8:8 ponovo u napadu s dva igrača više! Dovoljno je reći da je Hrvatska posljednjih pet minuta igrala bez Ivana Milakovića, Andra Bušlje i Ivana Buljubašića koji su zaradili tri isključenja.

Ne računajući otvaranje utakmice, Hrvatska je bila osuđena loviti rezultat. Srbija je koristila polukontre, bila sigurna s igračem više, a Filip Filipović bila je nerješiva enigma s vanjske pozicije. S druge strane hrvatski napad s igračem više bio je spor, nekoliko lopti bačeno je u bunar... To zapravo najviše govori o hrvatskoj reprezentaciji koja je unatoč svim problemima i propustima ipak izborila remi. Drugo vodstvo Hrvatska je izborila nakon što je Lončar ugurao loptu iz neposredne blizine na otvaranju treće četvrtine (6:5). Srbija je uzvratila  s dva gola, a Hrvatska nastavila propuštati prilike s igračem više. Na sreću sve je to na kraju ostalo nekažnjeno.

Srbija je čak u drugoj četvrtini održavala dva gola prednosti do pred sam kraj kada su počeli promašivati napade s igračem više, te je Josip Pavić skupio nekoliko obrana. Prva prilika za izjednačenje propuštena je minuti prije kraja u napadu u kojem su hrvatski vaterpolisti imali igrača više, ali na kraju nisu uputili udarac. Činilo se da će Srbija na poluvrijeme s golom prednosti. Ali nakon što je Pavić obranio pokušaj Prlainovića, Hrvatska je krenula u posljednji napad. Sukno je potegnuo osam sekundi prije kraja i pogodio - 5:5.

Na kraju svega ostaje se se nadati da će Srbija kvalitetnije odigrati protiv Španjolske u posljednjem kolu i pobjedom potvrditi drugo mjesto u skupini jer će u suprotnom Hrvatska morati tražiti bod i protiv Mađarske u posljednjem kolu u ponedjeljak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.