EP: Novi poraz hrvatskih vaterpolista, Talijani gurnuli Barakude u borbu za sedmo mjesto

Četvrtak, 21. siječnja 2016. 20:02 Napisao/la  SC

Susret za plasman od 5. do 8. mjesta: Hrvatska - Italija 6:8 (1:6, 1:0, 1:2, 3:0)

Europsko vaterpolsko prvenstvo - susret za plasman od 5. do 8. mjesta

HRVATSKA - ITALIJA 6:8 (1:6, 1:0, 1:2, 3:0)

Kombank Arena, Beograd. Gledatelja 2.000

Suci: Boris Margeta (Slovenija) i Georgios Stavridis (Grčka)

HRVATSKA: Pavić, Burić, Petković, Lončar 1, Joković, Bukić 1, Vukičević 1, Bušlje, Sukno 2, Pavlović, Šetka 1 (1), Macan, Bijać

ITALIJA: Tempesti, DI Fulvio, Gitto, Figlioli 2, Giorgetti 2, Bodegas 1, Giacoppo, Gallo 2, Presciutti, Luongo 1, Aicardi, Baraldi, Del Lungo

Igrač više: Hrvatska 11 (4) Italija 12 (4)

Peterci: Hrvatska 1 (1) Italija 0 (0)

Tri isključenja: Bušlje (24)

Isključenje s pravom zamjene: Macan (32), Aicardi (32)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija će Europsko prvenstvo u Beogradu završiti borbom za sedmo mjesto protiv izabrane vrste Rusije. Naime, izabranici Ivice Tucka ostvarili su drugi uzastopni, a treći poraz ukupno na europskoj smotri. Nakon ispadanja iz četvrtfinala od Mađarske, Barakude su izgubile i polufinalni meč za plasman od pete do osme pozicije. Bolji su bili Talijani rezultatom 8:6 i tako se plasirali u utakmicu za peto mjesto protiv Španjolske. Hrvatskoj dakle, ostaje zaključiti EP susretom s Rusima u subotu, točno u podne.

{jb_blackbox-right}Utakmice za plasman od 5. do 8. mjesta: Španjolska - Rusija 10:9, Hrvatska - Italija 6:8
Susret za 5. mjesto: Španjolska - Italija (subota, 13.30)
Susret za 7. mjesto: Rusija - Hrvatska (subota, 12){/jb_blackbox-right}

Settebello je svoj posao napravio u prvih osam minuta susreta, rezultat je nakon prve četvrtine bio 6:1 za Italiju. Sve je tada išlo u jednom smjeru, Hrvatska kao da nije postojala na utakmici, a za momčad Alessandra Campagne zabilo je pet različitih strijelaca. Prvi se u listu upisao Figlioli, jedini igrač koji je u prvom periodu zabio dvaput, a uz njega su zabijali još Bodegas, Gallo, Giorgetti te Luongo za 6:1.

Hrvatska je do kraja susreta primila još samo dva pogotka, a u prve tri četvrtine zabila je po jedan pogodak. Za smanjenje na 3:1 zabio je Sukno u petoj minuti, a isto je toliko vremena moralo proći za drugi gol Barakuda. Na 6:2 je iz peterca smanjiop Šetka. Talijani su drugu četvrtinu završili bez gola pa je na 6:3 u 19. minuti mogao smanjiti Luka Bukić. Talijani potom špovećavaju golovima Galla i Giorgettija, a do kraja susreta Hrvatska gotovo sustiže rezultat golovima Vukičevića, Sukna i Lončara iz kontre u kojoj se centar Juga našao sam pred talijanskim vratarom Tempestijem.

Talijani su bolje krenuli u utakmicu, bili su precizni onda kada Hrvatska to nije bila. U utakmici u kojoj se nije moglo, figurativno rečeno, umrijeti od ljepote vaterpola Talijani su pokazali da žele osvojiti peto mjesto i time osigurati bolju poziciju u ždrijebu olimpijskog kvalifikacijskog turnira koji će se održati upravo kod njih, u Trstu.

Hrvatskoj predstoji samo nada da će u koliko-toliko pozitivnom tonu zaključiti prventvo pobjedom protiv Rusije u utakmici koja, objektivno rečeno, malo koga zanima. Simptomatičan je podatak da HTV nije prenosio ovu utakmicu, a vjerojatno neće ni onu subotnju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.