EP: Mađarskoj pobjeda u posljednjem kolu, Barakude u četvrtfinalu na Italiju

Ponedjeljak, 21. srpnja 2014. 21:52 Napisao/la  SC

Skupina B, 5. kolo: Mađarska - Hrvatska 7:6 (0:2, 4:2, 1:1, 2:1) U redovima Barakuda opet je fenomenalan bio Jospi Pavić s 15 obrana. U četvrtzavršnici protiv Italije

Europsko vaterpolsko prvenstvo - Skupina B, 5. kolo

MAĐARSKA - HRVATSKA 7:6 (0:2, 4:2, 1:1, 2:1)

Bazen Alfred Hajos, Budimpešta. Gledatelja 2.000

Suci: Stavropoulos (Grčka) i Koganov (Azerbajdžan). Delegati: Sharonov (Rusija) i Firoiu (Njemačka)

MAĐARSKA: Nagy (11 obrana), Gor-Nagy, Madaras 1, Erdelyi 1, Vamos 1, Hosnyanszky, Ad. Decker, Szivos 1, Da. Varga, De. Varga 1, Toth 1, Harai 1, At. Decker

HRVATSKA: Pavić (15 obrana), Bukić, Milaković 1, Lončar, Joković 1 (1), Buljubašić, Muslim 1, Bušlje, Sukno 2, Dobud, Šetka 1, Živković, Bijač

Igrač više: Mađarska 9 (2) Hrvatska 11 (2)

Peterci: Mađarska 0 (0) Hrvatska 1 (1)

Tri isključenja: Hosnyanszky (14) Gor-Nagy (23)

Hrvatska vaterpolo reprezentacija na trećem je mjesytu okončala nadmetanje u skupini B Europskog vaterpolskog prvenstva u Budimpešti. U izjednačenoj utakmici posljednjeg kola Mađarska je slavila 7:6, iako su Barakude vodile kroz veći dio utakmice, osvetila im se na posljetku slaba efikasnost, pa je pobjeda na Margitinom otoku zamalo otišla u ruke domaćina. Pogodak odluke četrdeset i pet sekundi prije kraja postigao je Balasz Harai, centar Egera šraubom je matirao najboljeg igrača utakmice, hrvatskog vratara Pavića koji je skupio fenomenalnih petnaest obrana.

Pavić je skinuo sve mađarske pokušaje u prvoj četvrtini, najviše su pucala braća Varga, od kojih se u čitavoj utakmici samo jednom u strijelce upisao Denes Varga, i to u petanestoj minuti (4:4). Na prvi pogodak trebalo se čekati tri minute, a onda je vrlo dobro pogodio Milaković izvana, kasnije je na igraču više poentirao i Sukno i zaokružio najboljih osam hrvatskih minuta na cjelokupnom turniru. Iako Barakudama zbog pobjede Srbije nad Španjolskom nije presudna bila pobjeda u posljednjem kolu, izabranici Ivice Tucka odigrali su utakmicu kao da se radilo o pitanju prolaska što svakako imponira uoči četvrtfinala s Talijanima u srijedu. Iako se u prvim minutama forsiralo igru na dobro čuvanog Dobuda, Hrvatska je stekla lijepu prednost koju je prokockala do poluvremena.

Druga je četvrtina počela stativom Norberta Madarasa, nastavio je Šetka pogotkom za 0:3, iz drugog pokušaja nakon što mu je Nagy obranio prvi udarac. Tada je krenuo festival mađarskih udaraca izvana, gađali su Vamos, Erdelyi i Szivos za 3:3, nije obrana hrvatske reprezentacije sredinom utakmice imala rješenja za vrlo jake mađarske pucače, pa se teško stečena prednost istopila. Pavić je na vratima branio sve pokušaje iz blizine, no za projektile izvana nije imao lijeka. Do velikog predaha najprije je Joković pogodio iz peterca kojeg je skrivio Denes Varga, koji se kasnije i sam upisao u strijelce.

Dvije dobre prilike na početku nastavka propustio je realizirati Buljubašić, pa do novog vodstva Barakuda nije došlo. Najprije ga je uposlio Šetka kao drugog centra na igraču više, nije prošlo, kao niti u sljedećem napadu kada bek Primorja gađa stativu. Precizan je zato, ponovno izvana bio Madaras, pa kasnije i Sukno za 5.5, bio je to drugi pogodak dubrovačkog topnika. Mogla je Hrvatska još jednom povesti da je Joković krenuo u akciju umjesto što je uputio udarac kada su Daniel Varga i Miklos Gor-Nagy bili izvan igre zbog isključenja. Mađari su na kraju odnijeli pobjedu i upisali maksimalan učinak, golovima Totha i spomenutom Šraubom Haraija. Dva su centra na kraju odradila posao i anulirala pogodak Muslima.

Mađarska i Crna Gora su ostvarile izravan plasman u polufinale, Hrvatska će se u četvrtfinalu susresti s Italijom, a Srbija s Grčkom. U slučaju pobjede nad Talijanima, u polufinalu Tuckove momke tako ponovno čeka Mađarska.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.