EP U VATERPOLU

Hrvatska sedma nakon pobjede protiv Rusije

Subota, 23. siječnja 2016. 13:16 Napisao/la  SC

Susret za sedmo mjesto: Hrvatska - Rusija 13:5 (2:0, 3:3, 4:1, 4:1)

Europsko vaterpolsko prvenstvo - susret za sedmo mjesto

HRVATSKA - RUSIJA 13:5 (2:0, 3:3, 4:1, 4:1)

Kombank Arena, Beograd. Gledatelja 2.000

Suci: Adrian Alexandrescu (Rumunjska) i Alessandro Severo (Italija)

HRVATSKA: Pavić, Burić 1, Petković, Lončar 1, Joković, Bukić 3, Vukičević 1, Bušlje 2, Sukno 1, Pavlović 1, Šetka 3 (2), Macan, Bijać

RUSIJA: Antonov, Magomaev, Odintsov, Bychkov 2, Bugaychuk, Krasnov, Merkulov 1, Balakirev, Nikolaenko, Kholod 2, Lisunov, Giniiatov, Korneev

Igrač više: Hrvatska 8 (6) Rusija 5 (1)

Peterci: Hrvatska 2 (2) Rusija 0 (0)

Tri isključenja: Merkulov (29), Odintsov (32)

Sedmo mjesto u Europi zauzela je hrvatska vaterpolska reprezentacija na prvenstvu Europe u Beogradu. Turnir je trajao trinaest dana, a izabranici Ivice Tucka su koliko-toliko isprali gorčinu nakon četvrtfinalnog poraza od Mađarske, odnosno onoga u doigravanju za plasman protiv Italije. Barakude Rusima nisu prepuštale prostor za djelovanje na kojem bi se moglo dogoditi eventualno novo iznenađenje, jedino se nešto izjednačenija igra mogla vidjeti u drugoj četvrtini.

Za konačnih 13:5 u prvom je poluvremenu najzaslužniji bio Anđelo Šetka koji je do velikog odmora mrežu ruskog vratara Antonova zatresao tri puta. Od toga je napadač Primorja zabio dva peterca, u petoj i desetoj minuti, tada za 4:0. U tom periodu zabijali su jedino Primorjaši, jer je uz Šetkina tri gola jedan pogodak dao i Ante Vukičević. Prva je dva ruska gola zabio njihov kapetan Kholod, a na poluvrijeme se otišlo s 'tankih' hrvatskih 5:3 nakon gola Merkulova.

Ipak, do kraja ogleda Hrvatska zabija osam, a prima samo dva pogotka. Trebalo je na pogodak ponovo čekati četiri minute ne bi li se onda digao Andro Bušlje. U istoj je minuti smanjio Bychkov, ali je onda krenula serija 5:0 igrača u kockastim kapicama koja je u potpunosti prelomila utakmicu. Dva gola postigao je Luka Bukić, uz Šetku također trostruki strijelac u beogradskoj matineji. Do kraja ogleda Hrvatska je zabila pet pogodaka, oni su djelo pet različitih strijelaca (Burić, Lončar, Bušlje, Pavlović, Sukno) za konačnih 13:5.

Za podsjetnik, Hrvatska je već osvajanjem srebrne medalje na lanjskom SP-u u ruskom Kazanu osigurala nastup na Olimpijskim igrama u Riu. To je mjesto zahvaljujući nastupu u današnjem finalu izborila Crna Gora, a osiguranim Igrama mogu se pohvaliti još samo Srbija i Grčka od europskih zemalja. Na kvalifikacijskom turinru u Trstu koji će biti održan u travnju morat će nastupiti svjetske velesile poput Italije, Mađarske i Španjolske.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.