EP Hrvatski vaterpolisti ostvarili plasman u četvrtfinale

Petak, 02. rujna 2022. 21:40 Napisao/la  SC
EP Hrvatski vaterpolisti ostvarili plasman u četvrtfinale

Hrvatski vaterpolisti odigrali su 3. kolu neodlučeno (5:5) protiv Grčke čime su ostvarili izravni plasman u četvtfinale.

U tvrdoj i čvrstoj utakmici hrvatska reprezentacija dobro je igrala u obrani, Mijač je opet bio na zavidnoj razini, protiv grčke obrane zakazao je spori napad.

- Prvi cilj je ostvaren, a vjerujem da sada imamo snage za iskorak. Izuzetno teška utakmica, mi i oni nismo imali napadačkih rješenja. Oni su postigli dva laka gola u prvom dijelu, mi smo kasnije konsolidirali obranu, obrana je bila odlična s Markom Bijačem na čelu, ali napad nije funkcionirao nikako. Nije išlo kao što smo se dogovorili, kada imate tako sjajnog centra poput Josipa Vrlića, onda se u napadu morate širiti da mu ostavite prostora, a mi smo uporno radili suprotno. Međutim, izvukli smo se na plivanje, karakter, snagu i mišiće protiv Grčke, koja je odlična reprezentacija i jako je željela pobjedu. Mi još puno možemo popraviti. Iz ove perspektive, četiri dana odmora izgleda puno, no to će brzo proći. Sutra ćemo igračima dati relaksacijsko jutro, a već oko ručka počinje priprema za protivnika u četvrtfinalu. Nizozemska izgleda bolje, ali nemojte otpisivati Guziju, iskusna su momčad sa šest-sedam internacionalnih igrača, koji će sigurno pokušati umrtviti Nizozemce, koji jure i lete bazenom, kazao je izbornik Ivica Tucak.

HRVATSKA
Marko Bijač
Rino Burić 1
Loren Fatović
Ivan Krapić
Franko Lazić
Luka Bukić
Matias Biljaka
Marko Žuvela 1
Jerko Marinić Kragić 1
Josip Vrlić 1
Andrija Bašić
Konstantin Kharkov 1
Toni Popadić

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.