EP: Hrvatska - Srbija (16), hrvatski vaterpolisti traže bod za četvrtfinale

Subota, 19. srpnja 2014. 11:21 Napisao/la  SC

- Osjećamo se spremno mentalno i fizički. Pred nama je jedna od najvažnijih utakmica u kojoj reprezentacija Srbije jest favorit, no dobrim pristupom i boljom koncentracijom imamo svoju šansu, kaže Nikša Dobud

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nakon pobjede protiv Francuske, odradila je trening u petak, te s nestrpljenjem očekuje utamicu protiv Srbije koja je sinoć izgubila od Mađarske rezultatom 6:8. Utakmica Hrvatska – Srbija igra se u subotu od 16 sati, dok se posljednja utakmica u skupini, protiv raspoloženih domaćina Mađara, igra u ponedjeljak 21. srpnja u 20.30 sati.

- Moramo podići koncentraciju igre u obrani u odnosu na Francusku, dovesti je na onaj nivo na kojem je bila do sada te spremni dočekati utakmicu. Svi su zdravi i nema nikakvih problema u momčadi, izjavio je izbornik Ivica Tucak, dok je dokapetan Nikša Dobud dodao.

- Osjećamo se spremno mentalno i fizički. Pred nama je jedna od najvažnijih utakmica u kojoj reprezentacija Srbije jest favorit, no dobrim pristupom i boljom koncentracijom imamo svoju šansu. Trebamo podići nivo igre, maksimalno koncentrirano ući u utakmicu i dati sve od sebe kako bi upisali još jednu pobjedu i vrlo važna tri boda!

U skupini B Hrvatska se trenutno nalazi na drugom mjestu sa sedam bodova, dok je na prvom mjestu domaćin Mađarska sa tri pobjede i maksimalnih devet bodova. Srbija je na trećem mjestu sa šest bodova, dok je Španjolska na četvrtom mjestu sa četiri boda. Njemačka i Francuska nisu upisale niti jednu pobjedu te nemaju niti jedan bod.

- Raspoloženje u momčadi je dobro, čekaju nas dvije najvažnije utakmice. Moramo ući u njih puno čvršće i maksimalno angažirani jer jedino tako možemo doći do rezultata koji priželjkujemo. Fizički će to biti jako naporna utakmica, a nadam da ćemo moći parirati u igri sa Srbijom koja je u ovom trenutu odlična momčad, odlično pokrivena na svim pozicijama sa dvojicom vrhunskih igrača. Vjerujem kako možemo pružiti dobru partiju, izjavio je kapetan Josip Pavić.

- Nadam se da ćemo igrati puno bolje nego u prethodnim utakmicama jer mislim da nismo pokazali ono najbolje od nas. Znamo da je reprezentacija Srbije odlična ekipa, no za prolazak dalje ovisimo sami o sebi. Treba nam jedna pobjeda i nadam se da ćemo je ostvariti već u subotu. Vjerujem da ćemo imati i potporu hrvatskih navijača i nadam se da će ih doći što više jer nam je njihova podrška potrebna, izjavio je Andro Bušlje.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.