EP: Hrvatska - Srbija (16), hrvatski vaterpolisti traže bod za četvrtfinale

Subota, 19. srpnja 2014. 11:21 Napisao/la  SC

- Osjećamo se spremno mentalno i fizički. Pred nama je jedna od najvažnijih utakmica u kojoj reprezentacija Srbije jest favorit, no dobrim pristupom i boljom koncentracijom imamo svoju šansu, kaže Nikša Dobud

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nakon pobjede protiv Francuske, odradila je trening u petak, te s nestrpljenjem očekuje utamicu protiv Srbije koja je sinoć izgubila od Mađarske rezultatom 6:8. Utakmica Hrvatska – Srbija igra se u subotu od 16 sati, dok se posljednja utakmica u skupini, protiv raspoloženih domaćina Mađara, igra u ponedjeljak 21. srpnja u 20.30 sati.

- Moramo podići koncentraciju igre u obrani u odnosu na Francusku, dovesti je na onaj nivo na kojem je bila do sada te spremni dočekati utakmicu. Svi su zdravi i nema nikakvih problema u momčadi, izjavio je izbornik Ivica Tucak, dok je dokapetan Nikša Dobud dodao.

- Osjećamo se spremno mentalno i fizički. Pred nama je jedna od najvažnijih utakmica u kojoj reprezentacija Srbije jest favorit, no dobrim pristupom i boljom koncentracijom imamo svoju šansu. Trebamo podići nivo igre, maksimalno koncentrirano ući u utakmicu i dati sve od sebe kako bi upisali još jednu pobjedu i vrlo važna tri boda!

U skupini B Hrvatska se trenutno nalazi na drugom mjestu sa sedam bodova, dok je na prvom mjestu domaćin Mađarska sa tri pobjede i maksimalnih devet bodova. Srbija je na trećem mjestu sa šest bodova, dok je Španjolska na četvrtom mjestu sa četiri boda. Njemačka i Francuska nisu upisale niti jednu pobjedu te nemaju niti jedan bod.

- Raspoloženje u momčadi je dobro, čekaju nas dvije najvažnije utakmice. Moramo ući u njih puno čvršće i maksimalno angažirani jer jedino tako možemo doći do rezultata koji priželjkujemo. Fizički će to biti jako naporna utakmica, a nadam da ćemo moći parirati u igri sa Srbijom koja je u ovom trenutu odlična momčad, odlično pokrivena na svim pozicijama sa dvojicom vrhunskih igrača. Vjerujem kako možemo pružiti dobru partiju, izjavio je kapetan Josip Pavić.

- Nadam se da ćemo igrati puno bolje nego u prethodnim utakmicama jer mislim da nismo pokazali ono najbolje od nas. Znamo da je reprezentacija Srbije odlična ekipa, no za prolazak dalje ovisimo sami o sebi. Treba nam jedna pobjeda i nadam se da ćemo je ostvariti već u subotu. Vjerujem da ćemo imati i potporu hrvatskih navijača i nadam se da će ih doći što više jer nam je njihova podrška potrebna, izjavio je Andro Bušlje.